Brandoefening met vele ‘slachtoffers’


Een grote ontruimingsoefening op zaterdag 5 november zal het rustige leventje op camping Bakkum even gaan verstoren. Het vak Vogelduin is de plek des onheils. UPDATE

Brandweerauto’s, ziekenwagens en politie rijden af en aan. Bedrijfshulpverleners (BHV) in rep en roer. Ogenschijnlijk bloedende gewonden. De Zeeweg die afgezet is. Staat daar nou iets in de fik? Onwetende campinggasten en argeloze voorbijgangers zullen verschrikt opkijken van de bedrijvigheid op het campingterrein.

Brandweerauto’s rijden af en aan.

Met de duinbranden in de afgelopen jaren en de recente caravanfik is een oefening geen overbodige luxe. Weten de gasten de juiste route te vinden? Kunnen de hulpdiensten de plaats des onheils bereiken? Is de onderlinge communicatie goed? Weten de BHV’ers wat ze moeten doen?

Aan de actie doen ongeveer honderd figuranten mee, waarvan 25 kampeerders. Ook spelen er ruim honderd acteurs mee, waarvan een deel wordt geschminkt als slachtoffer om het zo realistisch mogelijk te maken. De De juiste vluchtroute?brandoefening duurt van 9.00 uur ’s ochtends tot 14.00 uur in de middag en vindt plaats in het vak Vogelduin. Kampeerders die daar een plaats hebben worden aangeraden die dag niet te komen.

De overige gasten kunnen gewoon naar hun plek om verder af te bouwen. ‘Zij worden door verkeersregelaars bij de ingang opgevangen en door middel van een flyer geïnformeerd over de oefening’, meldt Laura Seure van de receptie.

UPDATE
De regionale zender Castricum105 doet op de radio live verslag van de oefening. Kijk op www.castricum105.nl voor de uitzendfrequenties.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: