Regisseur Nijenhuis per toeval op Bakkum


De film Bennie Stout (nu in de bioscopen) is geregisseerd door Johan Nijenhuis. Hij staat sinds mei op camping Bakkum. Het toeval wil dat nog een Bakkummer een rol in de film heeft.

De vrolijke Sinterklaasfilm speelt tijdens de crisisjaren ’30 van de vorige eeuw. De vader van Benjamin (Bennie) Stout werkt in Spanje en zal pakjesavond missen. Tot verdriet van Bennie, die een list verzint om zijn vader zelf op te halen: hij schrijft zijn naam bij de lijst stoute kinderen in het Grote Boek van Sinterklaas. Nu moet hij in de zak mee naar Spanje.

Johan Nijenhuis

Regisseur en producer Nijenhuis werkte mee aan tal van bekende tv-series en films, zoals de soap Goede Tijden Slechte Tijden en de jongerenfilm Costa. Vorig jaar ontstond een relletje omdat hij zich kritisch uitliet over de horrorfilm Sint van Dick Maas. Daarop heeft hij zelf maar een leuke Sint-film gemaakt. Behalve regisseur is hij met zijn bedrijf Johan Nijenhuis & Co medeproducer van Bennie Stout.

Nijenhuis staat sinds mei van dit jaar met vrouw en kinderen op camping Bakkum. Hij is er per toeval terecht gekomen, vertelt hij. In het voorjaar kwam hij er op bezoek bij zijn vriend Rens van Ineveld. ‘De caravan naast Rens bleek te koop te staan. Na dat weekend was ik de eigenaar en hebben we er al wat goede weken gehad. Nu het oktober is kijk ik vol verwachting uit naar de zomer.’

Febe Bakema als stoute Hadewych

Nog een toevalligheid. Een van die stoute kinderen in de film is Hadewych, een meisje dat de beer van haar zusje afpakt en daar over liegt. De rol van Hadewych wordt gespeeld door Febe Bakema. Nijenhuis: ‘Febe is ook elk weekend op Bakkum te vinden. Daar kwamen we deze zomer pas achter, nadat we Bennie Stout hadden opgenomen.’

DE TRAILER VAN ‘BENNIE STOUT’

Advertenties

One Response to Regisseur Nijenhuis per toeval op Bakkum

  1. Nico schreef:

    Een slappehappen film, mijn kinderen 7 en 9 raakten niet in veroering en de rest van de kinderen in de zaal vielen spontaan in slaap, blijkt toch wel weer dat niet iedereen zomaar een kinderfilm kan maken….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: