Bakkummers starten restaurant in Castricum


Frans Klos, trouwe kampeerder op camping Bakkum, is met zijn maat restaurant Heeren van Backum in Castricum begonnen. Het is het eerste houtoven-restaurant in de wijde omgeving. UPDATE

Op een zonnige dag vorig jaar zomer zat Frans op een terras in de Dorpsstraat in Castricum. Hij liet zijn oog vallen op een pand aan de overkant. ‘Als je op die plek eens een zaak zou kunnen beginnen’, mijmerde hij. Nog geen maand later verleende de gemeente een horecavergunning. Samen met zijn maat Cor Borst verbouwde hij het tot restaurant Heeren van Backum.

Frans Klos (l) en Cor Borst

Cor woont zijn hele leven al in het dorp Bakkum en Frans staat bijna twintig jaar op camping Bakkum. De twee leerden elkaar jaren geleden kennen. Frans heeft heel wat horeca-ervaring: hij kookte in meerdere Amsterdamse eetcafés en restaurants. En verzorgde tijdens de tournees de maaltijden voor de razend populaire band Doe Maar. ‘De laatste paar jaar werkte ik overdag bij Da Portare Via, één van de eerste houtoven-pizzeria’s van Amsterdam. Daar heb ik pas echt liefde gekregen voor de Italiaanse houtoven’, zegt hij.

Op de menukaart staan Zuid-Europese gerechten, zoals pizza’s en gamba’s ajillo (knoflook) maar ook een Hongaarse stoofschotel en Zeeuwse mosselen. Restaurant Heeren van Backum is sinds een maand open en loopt prima. Het terras zit bij mooi weer helemaal vol. De gasten komen voornamelijk uit Castricum, maar het tweetal hoopt ook op bezoekers van camping Bakkum. Omdat ze er willen zijn voor een breed publiek. ‘En natuurlijk omdat ik het leuk vind om voor eigen publiek te koken’, vertelt Frans.

Het terras van Heeren van Backum

Op de camping kokkerelt hij ook graag. Bijvoorbeeld gegrilde lamskoteletjes met tijm of rozemarijn (binnenkort op het menu). ‘Dit seizoen zit het er natuurlijk niet in. Ik werk nu dag en avond bij Heeren van Backum.’ Hij pendelt gedurende het kampeerseizoen dus heen en weer vanaf de camping. ‘Dat bevalt heel goed. Lekker op de fiets door het bos en als het stortregent gaat de fiets achterin de bus van Cor.’

UPDATE:
We kregen het volgende bericht:
Inmiddels is het restaurant Heeren van Backum gewijzigd in De Heer van Backum. Frans Klos is zonder ruzie maar wel door inhoudelijke meningsverschillen gestopt als mede-eigenaar en kok van het restaurant. De Heer van Backum wordt geleid door zijn ex-vennoot Cor Borst. Op 22 september opent De Heer van Backum zijn deuren na sluiting van een maand, met een nieuwe kaart en een andere uitstraling. Frans Klos is volgende zomer dus weer volop in Bakkum te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: