Dj Ruud de Wild live op camping Bakkum


Radiomaker Ruud de Wild zendt donderdag 21 juli live uit vanaf camping Bakkum. Zijn programma Ruuddewild.nl gaat de ether in vanuit de tijdelijke radiostudio Loods 2.

De beroemde radiomaker altijd al van dichtbij aan het werk willen zien? Of achter de schermen willen kijken van een live radio-uitzending? Dan is hier je kans. Van 16.00 tot 19.00 uur fungeert Loods 2 (bij het sportveld) als radiostudio. Zanger Dries Roelvink geeft een optreden en er zijn speciale activiteiten voor kampeerders,

Dj en kunstenaar

Voor de oudere en piepjonge Bakkummers die Ruud de Wild niet kennen… Hij startte zijn carrière eind jaren tachtig als assistent-dj bij de AVRO en stapte spoedig over naar Radio 538. Hij presenteerde daarnaast tv-programma’s op muziekzender TMF en omroep BNN. Het commerciële Radio 538 ruilde hij in voor een dagelijkse show op de publieke radiozender 3FM.

Zijn stormachtige loopbaan kwam een tijdje op een laag pitje. Op 6 mei 2002 had hij Pim Fortuyn in de uitzending. Na afloop was De Wild er getuige van dat de politicus werd vermoord. Enkele jaren later trad hij weer in dienst van Radio 538 en presenteerde hij met Bridget Maasland de tv-show Big Brother. Na een uitstapje bij het radiostation Q-music keerde hij in 2010 weer terug bij Radio 538.

Een echte 'Ruud de Wild'

Minder bekend is dat radio- en tv-presentator De Wild ook als kunstenaar door het leven gaat. Hij exposeert met regelmaat zijn schilderijen, waarin vaak songteksten zijn opgenomen. Hij groeide dan ook op in een familie van drukkers en grafisch vormgevers. Hij ontwierp verder een boekomslag voor schrijver Ronald Giphart, een cd-hoes voor de band Van Dik Hout en een hotelsuite in het Americain in Amsterdam. Ook beschilderde hij een Trabant voor de wereldberoemde groep U2.

Ruud, mag ik een handtekening van je?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: