‘Eetkunstenaars’ strijken neer op Bakkum


Net als vorig jaar wordt camping Bakkum deze zomer verblijdt met een kunstproject. De ‘eetkunstenaars’ Annechien Meier en René Jansen komen op werkvakantie.

Hoewel Annechien vaker in de Kennemerduinen heeft gewandeld kende ze camping Bakkum nog niet, biecht ze op. Dat gaat binnenkort dus veranderen: het kunstenaarsduo bivakkeert van begin juli tot half augustus in een tenthuisje. Hun interactief kunstproject speelt zich af rond de Mobiele Veldkeuken (zeg maar: sleurkeuken) en de Veldkeuken Tuin.

René Jansen en Annechien Meier in het veld

Samen met campinggasten worden ‘veldexpedities’ in de omgeving gemaakt; zoektochten naar eetbare planten.
Annechien: ‘Zilte groenten die in de duinen groeien zoals zandkool, een kruid met gele bloemetjes dat smaakt als rucola. We willen ons laten inspireren en combinaties maken met locale specialiteiten die alleen in de buurt van Bakkum gemaakt worden.’

Zandkool

Op een nog onbekende plek op het campingterrein verrijst de Veldkeuken Tuin, waar duingroenten en kruiden worden geteeld. ‘De gewassen die verbouwd zullen worden zijn dezelfde die we in de duinen tegenkomen en waar we mee gaan koken’, zegt ze. Een menu is nog niet voorhanden, want ze gaan eerst onderzoeken wat er allemaal aan eetbaars groeit en bloeit in de duinen. Maar de kunstenaars beloven een ‘smaaksensatie’. Annechien: ‘De veldexpeditie geeft deelnemers een nieuwe ervaring op het gebied van voedsel en omgeving.’

Annechien Meier en René Jansen willen graag in contact komen met bedrijven of winkels die bijzondere streekgerechten maken of mensen die een tip kunnen geven hierover. Dat kan bijvoorbeeld als reactie onder dit artikel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: