Keuring gas en elektra uitgesteld


Prettig nieuws: de termijn van de keuring van kampeermiddelen op camping Bakkum is verlengd van 1 juni tot 15 augustus. Dan moeten kampeerders de keuringscertificaten ingeleverd hebben.

Met ingang van dit jaar dienen de sleurhutten en kampeerhuisjes onderworpen te worden aan een controle op elektriciteit en gas. Uitgevoerd door een erkende keuringsinstantie die een certificaat afgeeft dat bij de camping overhandigd dient te worden. Dat is omwille de veiligheid op het kampeerterrein geen onredelijke eis. Want niemand zit te wachten op ontploffende gasflessen en kortsluiting.

Keuring opgeschort tot 15 augustus

Maar het is wel een gedoe waar flink over wordt gemopperd tijdens gesprekken bij de sanitairgebouwen en op het gastenboek van de Kampeervereniging Bakkum (KVB). Weer nieuwe regeltjes, nog hogere onkosten en een hoop geregel om een afspraak te maken. Is het echt nodig dat de gasslangen elke twee jaar vervangen worden? En wat is nou een NEN-norm voor een aansluitsnoer? Je kan er behoorlijk hoge bomen over opzetten, maar daar hebben wij geen zin in. Je ontkomt er toch niet aan en wij steken onze energie liever in iets leuks.

Het management van Bakkum heeft ‘op verzoek van veel campinggasten’ de termijn verlengd naar 15 augustus, lezen wij in de vijfde editie van de campingnieuwsbrief Bakkummer Courant (naar onder scrollen). Dat geeft in ieder geval nog wat lucht. Ook staat er waar gastoestellen en de elektriciteit aan moeten voldoen en worden enkele ondernemingen genoemd die de keuring kunnen uitvoeren.

Een van de bedrijven zagen wij overigens afgelopen weekend op de camping folders uitdelen. De concurrentieslag is begonnen.

Advertenties

One Response to Keuring gas en elektra uitgesteld

  1. Esther Marioneaux schreef:

    Ik ben op zoek naar bewoners van een tenthuis die al gekeurd zijn. Het blijft onduidelijk waar een tenthuis aan moet voldoen qua electra.

    Wij hebben geen stopconntacten maar contactdozen volgens NEM norm. Is dat voldoende, Dit willen wij graag weten om de kosten voor een tweede keuring te beperken.
    De gasvoorwaarden zijn duidelijk, de electra niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: