Castricum aan Zee versus Bakkum aan Zee


Tijdens onze laatste trip naar camping Bakkum zagen we op de Zeeweg dat de vertrouwde wegwijzers ‘Castricum aan Zee’ opeens veranderd zijn in ‘Bakkum aan Zee’. Wat is er gebeurd?

Heeft er een soort van herindeling plaats gehad waardoor het strand van Castricum overgegaan is naar Bakkum? Is er een referendum geweest om de naam te veranderen? Wijzigt de aanduiding wellicht elk jaar om zowel de mensen uit Bakkum als Castricum tevreden te stellen?

Het strand van Castricum, uhhh Bakkum

We stuurden de gemeente Castricum een mail met onze vraag en kregen zowaar de volgende dag antwoord. Bram Rodenburg, senior beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer schreef:

‘Het is ons ook opgevallen dat er in het eerste weekend van april mensen de naam Castricum hebben veranderd in Bakkum. Ik weet dat het erg leeft in Bakkum om weer zelfstandig te worden, er zijn al diverse verzoeken geweest om de naam Castricum aan Zee te veranderen in Bakkum aan Zee. Ook willen ze graag een eigen postcode. Het is een hoge kostenpost om de naam en postcode officieel te wijzigen. Daarom heeft het college van Castricum besloten de naam Castricum aan Zee te handhaven. Wij denken dat de Bakkummers hierin teleurgesteld zijn en dat er Bakkummers zijn die op ludieke wijze de naam van Castricum hebben overplakt. Maar het is en blijft officieel Castricum aan Zee en de naam Bakkum aan Zee is inmiddels verwijderd.’

Na enig gegoogle blijkt er over de naamgeving van het strand enkele jaren geleden een heus conflict te zijn geweest tussen de Dorpsraad Bakkum en B&W van Castricum. Waarbij de Dorpsraad vooralsnog aan het kortste eind trok. Maar de strijd laait kennelijk weer op. Meer documentatie hier.

Wordt vervolgd?

Advertenties

5 Responses to Castricum aan Zee versus Bakkum aan Zee

 1. Michel schreef:

  het leven begint op de camping, bakkum aan zee!!!!

 2. Frank schreef:

  In de volksmond heet de camping: Amsterdam aan Zee of Klein Mokum. http://nl.wikipedia.org/wiki/Camping_Bakkum

  Zeg Gerard, zag ik jou zondag horizontaal liggen, terwijl je partner hard aan het werk was?

  Slim bezig!!!

 3. Michel schreef:

  Ik, inwoner van Castricum met aardig wat contacten in Bakkum moet toe geven dat het in de volksmond nog steeds Bakkum aan zee is. Hetzelfde is de naams wijziging van Duin en Bosch. In de volksmond blijft het Duin en Bosch en niet Dijk en Duin. Soms moet je dingen welke van oudsher zo zijn niet veranderen. Een oude boom moet je ook niet verplaatsen. Ik, inwoner blijf de oude benamingen gebruiken. Wat het kamp betreft zal dit ook het geval zijn. KDC Bakkum pas niet in de volksmond

 4. Marjon schreef:

  Ik zag het afgelopen zondag ook bij de bewegwijzering bij de rotonde van Bakkum en dacht: wat een vreemde letters! Haha!

  Heel vroeger zeiden mensen ook: “Bakkum aan Zee”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: