Filmpje pikken op camping Bakkum


Leuk. Op camping Bakkum verrijst dit seizoen een echte bioscoop. Een minibios welteverstaan met een beperkt aantal zetels. Gemaakt van twee zeecontainers.

Zet in je agenda: zaterdag 23 april naar ‘Haar naam was Sarah’ (over een journaliste op zoek naar de waarheid). En op woensdag 27 april ‘Eat Pray Love’ (met Julia Roberts). Vervolgens op woensdag 4 mei ‘Das weisse Band’ (winnaar Gouden Palm 2009). En dan op woensdag 11 mei ‘Tirza’ (naar het boek van Arnon Grunberg).

Aanvangstijd: 20.15 uur. Bioscoop: Strandbios camping Bakkum.

Strandbios komt naar Bakkum

Ho ho, niet allemaal tegelijk. Er is per filmvoorstelling plek voor 28 gasten. Maar zij zitten wel in heuse pluche bioscoopzetels en comfortabele strandstoelen naar een groot scherm te kijken.

De bioscoop bestaat uit twee aan elkaar gemonteerde stalen zeecontainers. Het gevaarte verrijst op Bakkum naast de wasserette aan de kant van het winkelplein. Kaartjes kosten 5 of 6 euro. De bedoeling is dat het gehele seizoen films worden gedraaid; ook voor kinderen. In de vakantieperiode mogelijk elke dag.

Julia Roberts in ‘Eat Pray Love’

De Strandbios is een initiatief van ondernemer, politicus en journalist Ron de Haan uit Castricum en stond de afgelopen twee jaar in Wijk aan Zee. We vragen hem of hij verwacht dat er op Bakkum veel animo zal zijn aangezien veel kampeerders een tv en dvd-speler in de sleurhut of huisje hebben. Hij antwoordt dat het een experiment is waarvan moet blijken of het aanslaat. ‘Film kijken met elkaar is leuker dan alleen’, stelt hij.

De Haan: ‘De Strandbios wil films tonen die je (nog) een keer gezien moet hebben en films die niet bij iedereen op de plank liggen. En gelukkig is het verder hopelijk net zo als met eten en drinken; de meeste caravans hebben een kooktoestel en toch is het dan af en toe best aardig om eens lekker met elkaar ergens te gaan eten.’

En daar heeft hij helemaal gelijk in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: