Onbekende bunker ontdekt op camping Bakkum


Op het terrein van camping Bakkum is een bunker ontdekt. Het bouwwerk stamt waarschijnlijk uit de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Duitse verdedigingslinie Atlantic Wall.

of speelplaats?

Het toekomstige museum...

De bunker ligt aan de rand van het wijkje Zeeduin onder de weg tussen de parkeer-terreinen P2 en P3.

Om precies te zijn in de bocht ter hoogte van plaatsnummer 294, meldt interim-manager Frank van Vught van de camping desgevraagd. Het bestaan van het betonnen onderkomen was tot voor kort niet bekend. Het bouwwerk werd ontdekt bij graafwerkzaamheden. Die waren nodig omdat de weg hier steeds verzakte. Nu is duidelijk dat het zand onder de straat de bunker in stroomde. Een medewerker van de camping is kort binnen geweest. Daarna is het gat weer dichtgegooid en de weg hersteld.

Tussen P2 en P3 nabij plaats 294

Bekend is dat de Duitse Wehrmacht het kampeerterrein begin 1942 vorderde en er in 1945 een V1-lanceerinrichting aanlegde, die overigens niet is gebruikt. Er verrezen zo’n twintig bunkers, die voor het merendeel in de jaren zeventig zijn gesloopt. Voor zover bekend zijn er behalve het zojuist ontdekt exemplaar nog drie bunkers aanwezig op het terrein. Eén ervan werd lange tijd door de camping gebruikt als postkantoor.

Bunker op Bakkum in gebruik als postkantoor

De campingleiding bezint zich op een toekomstige bestemming voor de massieve gebouwen, staat in een persbericht. Mogelijk dat ze worden gesloopt of volgestort, maar ze kunnen ook creatief worden ingezet als museum, speelplaats of als logiesaccommodatie. Iemand nog goeie ideeën? Graag in de ideeënbus hieronder bij ‘reageer’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: