Bikkels bivakkeren voor plek op Bakkum


Tientallen diehards stonden één of zelfs twee nachten lang in de rij voor de receptie van camping Bakkum om een seizoensplaats te bemachtigen. UPDATE 2 x filmpje

Gegadigden trotseerden storm (foto: NOS)

Een woordvoerder van de camping noemt het ‘extreem’. ‘Het is voor het eerst dat mensen twee nachten van tevoren met stretcher, camper, stoelen en tenten voor de deur zitten’, zei hij op Radio 1. Er waren circa 25 plekken te vergeven, terwijl driehonderd mensen interesse hebben getoond.

De bikkels in de wachtrij trotseerden het weekend lang storm met rukwinden om zeker te zijn van een plaats op de camping. De jaarlijkse ‘kijkzondag’ op 6 februari leidde tot berichten op onder andere NU.nl, het AD, Brabants Dagblad en Noord-Hollands Dagblad . De bron is een persbericht van de camping.

Wie het niet lukte een plek te krijgen kan altijd nog op Marktplaats een bod doen op een sleurhut met plek op Kamp Bakkum.

UPDATE 1: Filmpje van RTV Noord-Holland
UPDATE 2: Filmpje op Nieuwsblad voor Castricum
UPDATE 3: Nog enkele plaatsen over, zegt woordvoerster van de camping in het Parool

Advertenties

8 Responses to Bikkels bivakkeren voor plek op Bakkum

 1. gerda schreef:

  Al met al snap ik niks van de berichtgeving over inschrijvingen voor Bakkum afgelopen weekend. Er waren 300 belangstellenden en tientallen mensen die al 2 nachten in de rij stonden. Maar volgens Parool.nl zei woordvoerdster Milène Rodijk dat door de stormachtige wind en de koude nachten enkele kandidaten afhaakten, waardoor er 4 plaatsen overbleven. Ze gaan er vanuit die aan het eind van deze week ook weg zijn? Waren er nou 300 belangstellenden of niet?

  • Stadsnomade schreef:

   Ja, de berichtgeving is soms verwarrend. Ik begrijp dat er 300 mensen eerder aangaven interesse hebben in een plek. Er waren 25 plekken vacant. Zo’n dertig gegadigden kwamen opdragen en stonden in de rij voor de receptie. Daarvan haakte een deel door het gure weer af, waardoor enkele plekken overbleven. Zoiets.

 2. -JC- schreef:

  Jemig en dat om op een camping te mogen staan, stoer hoor!

 3. Bram schreef:

  De campingmanager zegt hier dat in 2014 eenmalig het sprinten naar een plek weer in ere hersteld wordt: http://www.echo.nl/nb-ca/buurt/redactie/1127162/nacht.posten.voor.felbegeerde.jaarplaats.op.camping.bakkum/

 4. Bram schreef:

  Geldt dat sprinten voor een plek ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan voor iedereen of alleen de nieuwkomers? Dat gaat nog beroering geven anders. Weet jij dat?

  • Sleurhut schreef:

   Dag Bram, ik weet niet helemaal wat je bedoelt. Dat sprinten voor een plek bestond eind jaren 50 (zie het vorig stukje). Van sprinten voor het 100-jarig bestaan is mij niks bekend. Verklaar je nader; of was het ironisch bedoeld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: