Stiekem avontuurtje op Fuerteventura


Ik zal het maar opbiechten: ik heb een affaire gehad. Ben een weekje op vakantie geweest op Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden.

Bij de aanschaf van onze sleurhut op camping Bakkum namen we ons voor om geen buitenlandse tripjes meer te maken. Want dat kan Bruin niet trekken. De aanschafprijs en het staangeld gaat het vakantiebudget al ver te boven.

Vakantieparadijs op Fuerteventura

Maar ja. De zon liet het de afgelopen zomervakantie op Bakkum nogal afweten. En met nog maanden winterweer in het vooruitzicht fantaseerden wij over een decadent weekje zon-zee-strand. En voor we het wisten was het reisje naar het vakantieparadijs op Fuerteventura geboekt. In een van de goedkopere periodes rond oud-en-nieuw, dat wel.

En om eerlijk te zijn: het was er fantastisch. Ogen dicht en stel je voor: een terrein zo groot als Bakkum, maar dan met palmbomen. Een comfortabel huisje met ruim terras. Enkele zwembaden en de zee met strand binnen handbereik. Om de hoek de boulevard met restaurantjes en winkeltjes.

En niet te vergeten: kinderanimatie, live entertainment en disco, een fitnesslokaal (met mogelijkheid tot massage), dierentuin, rondrijdend treintje, etcetera. Heb ik de temperatuur al gemeld? Doorgaans stralende zon met af en toe wat wolken. In een week tijd heb ik twee druppels regen gevoeld. Overdag rond de 25 graden. Met een truitje of jasje is het ’s avonds buiten goed uit te houden. Geweldig toch? En dat eind december/begin januari. We genoten met volle teugen.

Een comfortabel huisje

Maar het tripje voelde curieus genoeg ook als een stiekem avontuurtje. Alsof we ontrouw zijn, buiten de pot piesen, overspel plegen, vreemdgaan. Op Bakkum zijn we immers verknocht aan de eenvoud, de rust en de natuur. Al die luxe fratsen willen we daar niet. Maar vooruit, voor een weekje wil ik die principes wel aan de kant zetten. En voor de rest van het jaar zijn we weer trouw en loyaal aan ons Bakkum.

Advertenties

One Response to Stiekem avontuurtje op Fuerteventura

  1. Petra schreef:

    Heerlijk toch, als het kan lekker de winter ontvluchten. Buiten het seizoen is het nog wel betaalbaar.

    Dus geniet ervan zolang het nog kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: