Mirko: ‘Ik hoop ooit eens door te breken’


Zanger Mirko stond vijftien jaar op camping Bakkum. Hij deed er vaak mee aan talentenjachten en heeft inmiddels negen liedjes uitgebracht.

Zanger Mirko heeft negen liedjes op zijn naam staan

Mirko is zanger, tekstschrijver, componist, presentator en organisator van evenementen met Nederlandstalige liedjes. Hij treedt op in het gehele land op feesten en partijen. Onlangs lanceerde hij met collega Marco Roodhuizen een nieuwe single getiteld Ale Hop Sombrero’s. ‘Dit is echt zo’n carnavalsnummer waarbij je niet stil kan zitten’, zegt hij.

Hij stond van 1985 tot 2000 met zijn familie op Bakkum. Tijdens de talentenjachten op het sportveld en het openluchttheater De Pan zong hij de nummers van zijn held. ‘En ja, je zal het wel raden: dan ging ik natuurlijk Koos Alberts coveren, zoals het liedje Zijn het je ogen’, vertelt hij.

Feesten en partijen

Hij is in 1969 als Wilfred de Ridder geboren in hartje Amsterdam en hield al jong van zingen en dansen. In de jaren tachtig zong hij in het toenmalige café Shorts of London op het Rembrandtplein nummers van Koos Alberts, Johnny Jordaan en Manke Nelis.

Hij schreef in 2008 zijn eerste nummer: Sibenik, muziek in Balkan-stijl. Inmiddels heeft hij negen liedjes op zijn naam staan. Voor 2011 staat een album op stapel. ‘Ik hoop ooit eens door te breken want daar doen we het tenslotte voor.’

Mirko’s is chef-kok van beroep. Hij woont samen met zijn vriendin in Velsen-Noord en het stel heeft drie kinderen, twee dochters en een zoon. Zij komen regelmatig bij kennissen op Bakkum op bezoek en denken erover om weer een plek op Bakkum te bemachtigen. Komende zomer wil Mirko op de camping een Hollandse dag of avond organiseren, zegt hij. ‘Lekker buiten met een aantal artiesten in een grote tent. Hapjes en drankjes en dan maar knallen.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: