Over kampeerders, belangen, bingo en peper


Nu de Werkgroep Herinrichting Camping Bakkum (WHCB) niet meer bestaat, is de Kampeervereniging Bakkum (KVB) nog de enige club die opkomt voor de belangen van de kampeerders.

De WHCB werd zo’n tien jaar geleden opgericht als werkgroep van de KVB. Aanleiding waren plannen van waterleidingmaatschappij PWN, de exploitant van de camping, voor rigoureuze renovatie van Bakkum. Schouder aan schouder trokken KVB en WHCB hier tegen ten strijde.

De WHCB-leden gooiden het bijltje erbij neer

Eind vorig seizoen kreeg Joke Kat, de drijvende kracht achter de werkgroep, te horen dat zij – na ruim dertig jaar – niet meer welkom is op de camping. Met hulp van de KVB spande ze een kort geding aan tegen de PWN en verloor. Kat wilde in hoger beroep gaan. Maar het bestuur van de kampeervereniging wilde dit niet financieren.

Het besluit van het KVB-bestuur heeft de onderlinge verhoudingen op scherp gezet. De KVB vond het een privé-conflict tussen Kat en de camping en wilde daarin geen partij zijn. Een ‘niet te verteren opstelling’, is het oordeel van de WHCB. Want Kat trad de afgelopen jaren immers op namens de WHCB, nota bene een werkgroep van de KVB. Daarvoor is de kritische kampeerder door PWN ‘afgestraft’.

Joke Kat niet meer welkom op Bakkum

De beslissing van het KVB-bestuur was voor de WHCB-leden reden om het bijltje erbij neer te gooien. De website bleef nog een tijd online, maar omdat de bodem van de kas in zicht raakte trok men onlangs de stekker eruit. Hierdoor is de KVB de enig overgebleven organisatie waarmee de PWN en het campingmanagement mee heeft te dealen.

De vereniging heeft sinds de oprichting in 1948 een tweeledig doel: organiseren van activiteiten en opkomen voor de belangen van kampeerders. Met dat eerste zit het wel goed, gezien de gezellige drukte tijdens de bingo, het klaverjassen en de disco. Hulde daarvoor.

Voor die tweede taak is het belangrijk dat de KVB een krachtige organisatie is, met veel leden en een kritisch en volhardend bestuur. Alleen dan kan de KVB enig tegenwicht bieden aan het management van de camping.

Dus: allemaal lid worden en massaal naar de ledenvergadering op donderdagavond 25 november. En laat je stem horen. Een beetje peper in de reet van de KVB is geen overbodige luxe.

Advertenties

4 Responses to Over kampeerders, belangen, bingo en peper

 1. Stadsnomade schreef:

  Dank Marjon voor je immer enthousiaste en kritische reacties op artikelen. Blijf ze alsjeblieft insturen. Maar het is niet netjes om individuele personen arrogant te noemen. Gelieve dat hier niet meer te doen.

  Over de KVB. Het is zeker mogelijk om kritiek te hebben op hun uiteindelijke opstelling ten aanzien van de WHCB en het gedwongen vertrek van Joke Kat. En misschien nog wel op meer zoals jij laat doorklinken. Daar heb ik als Bakkummer die net komt kijken geen zicht op.
  Ik zou het wel jammer vinden als alle kritische geesten zich van de KVB afkeren. Het is de enige club op Bakkum die opkomt voor de belangen van de kampeerders en de enige die in gesprek/onderhandeling is met het campingmanagement.
  Als dat beter kan dan is het juist zaak om lid te worden en je stem te laten horen. Dan weet het bestuur tenminste wat van ze verwacht wordt en met een grote, actieve achterban kunnen ze harder met de vuist op tafel slaan, om het zo maar eens te noemen.

 2. mmarjon schreef:

  Daarnaast wil ik er nog aan toevoegen dat zo’n macho-haan als MK Joke Kat als alleenstaande vrouw in haar hemd, of in dit geval in haar BH heeft laten staan.

  Nee hoor, van mij geen steun, mits Sleurhut Bakkum Joke Kat als voorzitter van de KVB, naast Joke Kat, op de camping weet terug te krijgen en haar voorziet van een vaste seizoensplaats.

  Let wel: ik stem altijd op een VROUW! :LOL:

 3. mmarjon schreef:

  De werkelijke reden dat de KVB ermee is gestopt, is dat zij niet meer worden gewaardeerd en stapte de altijd zeer gemotiveerde meute vervolgens elk jaar stap voor stap op. Ik wil geen namen noemen.

 4. mmarjon schreef:

  Nederland is bijna niet meer saamhorig, maar Sleurhut Bakkum wel. 😆

  Echter wil ik de KVB op geen enkele manier meer steunen, gelet op het verplichte vertrek van Joke Kat en voorafgaande perikelen. De KVB had haar moeten blijven steunen. Ze zoeken het dus maar even lekker uit bij de KVB.

  Bovendien zijn er sinds enkele jaren onderlinge problemen bij de KNVB, waarvan ik heb mogen “genieten”. Ik kijk even naar de afzender als voorzitter van het gisteren ontvangen krantje en ben gelijk genezen voor de komst van de Algemene Leden Vergadering 2010 d.d. donderdagavond 25 november a.s. om 20:00 uur te Kamperfoelieweg 207, te Amsterdam Noord. 😆

  Ondanks dat ik het krantje blijf ontvangen, ben ik echter geen lid meer.
  Het heeft geen zin de KVB een hete peper in hun reet te douwen. De stekker ligt er al langer uit. Volgens mij al sedert 2004. Om mensen te beschermen wil ik daar verder niets over schrijven.

  Arrogante MK, met wie ik veelvuldig contact had, zoekt het maar even lekker uit. Het wordt eens tijd dat hij met zichzelf wordt geconfronteerd.
  Daarnaast om op een dergelijke manier Joke Kat zoooo te laten vallen, daar zijn geen woorden voor te vinden.

  Daarnaast vinden er nog maar bar weinig activiteiten plaats, zoals een Oud Hollandse Spelen-dag.

  Vrijwilligers die zich jarenlang voor de camping hebben ingezet, vonden uitsluitend nog maar weerstand van ontevreden mensen.
  Een leuke prijs, was nooit voldoende: negatieve mensen die alles al hadden ingekocht voor het seizoen en wonnen kraakten de prijs af, maar ook voor yuppen was de prijs te min.

  Ik kijk terug naar het moment dat ik met mijn jongste dochtertje op het podium stond en met haar lootje een subtropisch, opblaasbaar zwembad in ontvangst mocht nemen.

  Ik was zo enthousiast dat ik stond te juichen en de KVB in het openbaar bedankte voor hun vrijwillige activiteiten.
  Naast de microfoon keek ik in de tranende ogen van een vrijwilligster, die mij zo dankbaar was, vanwege mijn dankbaarheid en enthousiasme.
  Iets dergelijks had zij al jaren niet meer meegemaakt, uitsluitend ondankbare mensen.
  Ze zei tegen mij dat zij zo dankbaar was, dat mijn dochtertje, inmiddels 11 jaar oud, deze prijs had gewonnen en zo’n dankbare ouder meemaakte.

  Juist doordat ik zo enthousiast was, kwamen zoveel campinggasten langs en mochten hun kinderen, met luier en al even genieten van het subtropisch bad, dat ik net had opgeblazen en had voorzien van zoveel liters water, opgehaald met mijn bolderwagen. Net als mijn buuf Marit, met haar kinderen, die ik inmiddels ook op mijn Hyve heb staan. 😆

  De werkelijke reden dat de KVB ermee is gestopt, is dat zij niet meer worden gewaardeerd en stapte de altijd zeer gemotiveerde meute vervolgens elk jaar stap voor stap op. Ik wil geen namen noemen.

  Daarnaast huurde het beheer van de camping het animatieteam in en ontstond er onmin met het beheer van de camping.

  De KVB kon de laatste jaren geen goed meer doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: