Stortplaats annex rommelmarkt


De afbouwperiode is bijna begonnen en dus is een stukje parkeerterrein op camping Bakkum weer omgetoverd tot stortplaats annex rommelmarkt.

Er verrijzen grote containers waar kampeerders hun overtollige huisraad en ander grofvuil kwijt kunnen. Een service van de camping. Veelal gratis maar voor sommige spullen (tv’s, koelkasten) wordt een financiële bijdrage gevraagd. Die moet de camping dan weer afdragen aan de gemeentelijke Milieustraat.

Overtollige huisraad en ander grofvuil dumpen

Zelf brachten wij een oude rookstoel met bijbehorende kussens weg. Die moest eerder thuis plaatsmaken voor een meer eigentijdse designstoel, waarna de nostalgische zetel een tweede leven kreeg bij de sleurhut. Buiten wel te verstaan, want binnen was geen plek.

Nu blijkt de fauteuil minder goed in de buitenlucht te gedijen dan de eigenaren. De elementen zorgden er al na één seizoen voor dat het hout op meerdere plekken begint te rotten, hij op zijn poten staat te wankelden en de kussens behoorlijk stinken. Weg ermee. We luieren voortaan op de aluminium tuinstoelen. Scheelt ook een hoop gesleep.

Openluchtetalage

Maar de stortplaats is meer dan een plek om grofvuil te dumpen. Tussen al die welvaartsresten zitten best nog bruikbare spullen. De medewerkers vissen die eruit en showen ze in een openluchtetalage. Zo ontstaat er een heuse rommelmarkt met pannen, potten, glazen, speelgoed, spelletjes, boeken, meubilair en noem maar op. De moeite waard om er een kijkje te nemen. En de prijs? Dat is wat de gek er voor geeft.

Zelf hielden we aan ons bezoekje een goed werkend biervat voor stromend water over. Compleet met slang en steekwagentje. Een stel kwam daarmee het stortterrein op lopen en wilde het kwijt omdat ze het niet gebruikten. We mochten het zo meenemen.

In de gauwigheid vergat ik hun plaatsnummer te vragen zodat ik de lieverds kan bedanken met een bloemetje of flesje wijn. Willen jullie even hieronder reageren of een mailtje sturen naar sleurhutinbakkum@gmail.com?

PS Op verzoek hiernaast enige informatie over de afbouwperiode (klikken voor leesbare tekst)

Advertenties

One Response to Stortplaats annex rommelmarkt

 1. Remy schreef:

  ik zou er wel is lekker tussen willen snuffelen..
  vroeger kon je alles zo mee nemen wat je gebruiken kon,
  dat is nu dus veranderd??
  mijn kinderen gingen vroeger de containers langs tegen het eind van het seizoen en kwamen altijd met veel lege flessen terug die ze bij Gerard gingen inleveren..
  lege flessen die mensen zomaar weg gooiden omwat voor reden dan ook..
  het was altijd helemaal super wat je tussen de weg gegooide spullen zag..

  sweet memories hmmm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: