Brandveilig slaaphuisje en vouwwagen toegestaan


Er is nieuws over het verbod op het tweede kampeermiddel op camping Bakkum. Een vouwwagen en slaapschuurtje van brandwerend materiaal worden toegestaan.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen een delegatie van kampeerders en het management van de camping, zo hebben wij uit betrouwbare bronnen vernomen.

Zoals bekend zijn toercaravans en slaaphuisjes naast het hoofdkampeermiddel met ingang van volgend seizoen definitief verboden (authentieke slaaphuisjes mogen nog wel blijven staan). Dit vanwege de brandveiligheid. Veel kampeerders zijn tegen de maatregel gekant, veelal omdat ze de slaapplek voor de kinderen hierdoor kwijt raken. Een tent leek de enig overgebleven mogelijkheid om kroost en gasten de nacht door te laten brengen.

Concessie: vouwwagen als extra slaapplek

Tijdens een roerige bijeenkomst in een bomvolle Loods 5 op 28 augustus gaf het management tekst en uitleg. Aan het einde werd afgesproken dat een groep kampeerders met de campingleiding zou gaan praten over alternatieven. Dat overleg vond plaats op zaterdag 25 september. Aanwezig waren enkele kampeerders, iemand van de Kampeervereniging Bakkum (KVB), campingmanager Remco Blankert en Willemieke de Waal, algemeen manager van de Kennemer Duincampings.

Duidelijk werd dat het verbod van een tweede kampeermiddel blijft gehandhaaf. Maar tijdens de onderhandelingen kwam de campingleiding de kampeerders enigszins tegemoet. Er komen twee nieuwe opties voor slaapplekken bij. Een vouwwagen (met tentdoek) is toegestaan, mits het onderstel niet groter is dan 2 bij 2,5 meter en alleen wordt gebruikt om in te slapen. Ook kan er een slaapschuurtje geplaatst worden van maximaal 2 bij 2,5 bij 2,2 meter. Voorwaarde is wel dat het huisje is gemaakt van brandwerend materiaal. Wat voor soort spul dat moet zijn zoekt de camping nog uit.

Herhaald werd dat aan de caravan een dichte veranda getimmerd mag worden die dient als slaapplek. Het totaal mag niet groter zijn dan 35 m2 en de uitbouw dient van binnenuit de caravan bereikbaar te zijn.

2 Responses to Brandveilig slaaphuisje en vouwwagen toegestaan

 1. wendy schreef:

  Herhaald werd dat aan de caravan een dichte veranda getimmerd mag worden die dient als slaapplek. Het totaal mag niet groter zijn dan 35 m2 en de uitbouw dient van binnenuit de caravan bereikbaar te zijn.

  UUhh werd er niet gezegd dat het 45m2 zou worden in 2011??

  Dat is de uitkomst van een overleg tussen een delegatie van kampeerders en het management van de camping, zo hebben wij uit betrouwbare bronnen vernomen.

  Ook ik had mij daar voor opgegeven bij Remco en zou bericht krijgen over wanneer het overleg plaats zou vinden, ik heb echter tot op heden niets meer vernomen!
  Dit terwijl de brandwerende slaaphuisjes door mij zijn voorgesteld…
  En zo waren er nog wat voorstellen die ik had, waar beide partijen misschien wat aan konden hebben.

  Ik vind het er maar raar aan toe gaan, of ligt dat nou aan mij?

  reacties kan je sturen aan: djenga@hotmail.com

 2. Michel schreef:

  Ik ben blij dat er ieder geval geluisterd wordt naar de kampeerders.
  Ik hoop wel dat het ook nog schriftelijk bevestigd wordt door de camping want je dient nu al te betalen en je contract voor het nieuwe seizoen in te leveren.
  Wat ik wel raar vind is dat jij al de info heb maar de site van de KVB daar is hiervan niets terug te vinden.
  In ieder geval bedankt voor de update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: