Plaats op camping Bakkum fors duurder


Hatsjikidee. De nieuwe tarieven van de seizoenplaatsen op camping Bakkum zijn bekend. Ze zijn zo’n 130 tot 150 euro duurder dan vorig jaar; een verhoging van bijna 10 procent.

Het basistarief (huur plus toeristenbelasting) van de verschillende soorten plekken is fors opgetrokken. Een ‘Albatros’ (groter dan 120 m2) kost volgend seizoen 1675 euro: 150 euro meer dan in 2010. Voor een ‘Dwergstern’ (kleiner dan 80 m2) wordt de prijs 1565: 135 euro meer. En de ‘Zilvermeeuw’ doet 1605: bijna 130 euro meer.

Verwordt de camping tot hippe hobby voor ‘yuppen’?

Daar komt voor de meesten nog zo’n 200 euro aan elektriciteit bij. De vaste lasten voor een seizoen vertier op Bakkum komen dicht bij de 2000 euro. In een enkele geval wordt die magische grens al overschreden: een plaats met elektra en auto voor de deur kost 2021,50 euro.

Een Bakkummer die al wat langer meegaat, becijferde (scrollen naar ‘Tarieven sinds 2001’) vorig jaar dat de kosten van een plek in tien jaar bijna is verdubbeld. ‘Gerekend over 7 maanden staan per jaar, er vanuit gaande dat je er elk weekend bent, kost een weekend je 75 euro oftewel 300 euro per maand!’ voegde de kampeerder er aan toe.

Nu ben je met een bezoekje van drie personen aan de Efteling ook dik 75 euro kwijt. En weekendtripjes naar Parijs, Berlijn en New York gaan nog meer in de papieren zitten. Een slordige 2000 euro voor een stukje hemels paradijs is misschien niet overvraagd, maar tijdens ons aardse bestaan moet bruin het wel kunnen trekken.

Kamp Bakkum: toevluchtsoord voor arbeiders

Gezinnetjes met forse inkomens hebben niet al te veel moeite het bedrag op te hoesten. Maar alleenstaande ouders, mensen met een uitkering of een karig pensioenetje en andere minder bedeelden moeten toch ook kunnen blijven rondscharrelen op het Walhalla dat camping Bakkum heet.

Bakkum is van oudsher een toevluchtsoord voor de arbeiders en hun kroost uit Amsterdam en omgeving. De camping afficheert zichzelf tegenwoordig dan ook terecht als ‘hip en nostalgisch’. Maar als de kosten de pan uit rijzen, keren de minder fortuinlijken hun geliefde ‘kamp Bakkum’ steeds meer de rug toe. Het dreigt zo te verworden tot hippe hobby voor de ‘yuppen’, zoals oudgedienden de nieuwelingen nu al vaak bestempelen.

Advertenties

6 Responses to Plaats op camping Bakkum fors duurder

 1. dennis weeling schreef:

  om het naar 32 jaar Bakkum te gaan verlaten valt me wel tegen, maar helaas voor ons wel een realiteit geworden. Buiten het bedrag wat er gerekend wordt is de service en mogelijkheden enorm naar beneden gegaan.
  Wat me opvalt is dat de uitstraling bij het betreden van de camping geprobeert wordt hoog te houden maar als je de camping verder opgaat zie je dat men dat eigenlijk ondergeschikt vind, vb toillet rollen zijn eerst in elke unit geweest en de afgelopen jaren allen bij de winkels(dokter) en bij de receptie.
  als je kijkt naar wat er voor een kind georganiseerd werd in het verleden dan kunnen ze nu nog heel veel leren. maar ja het is niet meer te betalen, dus houd het op. erg jammer. maar gelukkig zal de eigenaar van de camping het helemaal niet erg vinden dat we niet meer zullen komen. hoeft men zich ook niet meer druk te maken over een tweede caravan voor slaapplaats van je kids, ruimte tussen caravans voor de veiligheid, keuringen van mijn caravan. nee inderdaad hij kan beter er voor zorgen dat alle loodsen worden omgebouwd tot een centerparcs verblijf, alle oud bewoners weg dan kunnen we daar vaste verblijven maken en die verhuren. misschien de naam veranderen van camping Bakkum naar resort Bakkum.

 2. moosworks schreef:

  Hier ook een Bakkumer die net als Bakkumvriend reeds 10 jaar een caravan heeft staan. Kinderen inmiddels pubers en nu besloten om komend jaar afscheid te gaan nemen van onze geliefde plek. Met pijn in ons hart; we hadden het liever langer volgehouden maar het rekensommetje boven bewijst dat met onwillige pubers het niet meer echt rendabel is… Dus nog een jaar alle wurgcontracten slikken en alle nieuwe regeltjes; dan at least free!

 3. Bakkumvriend schreef:

  Okay, was ik weer. De toeristenbelasting van de gemeente Castricum was in 2010 voor een camping van meer dan 60 plekken: 1,04 p/p p/nacht. De campingeigenaar int deze belasting bij de campeerder en draagt dit af aan de gemeente. Dit bedrag is trouwens behoorlijk aan de hoge kant als je het landelijk vergelijkt. Regel: De campingeigenaar draagt zelf zorg voor een deugdelijke administratie van het aantal campeerders en overnachtingen. Mijn vermoeden:

  Waarschijnlijk rekent de KDC met simpelweg alle nachten bezetting in het seizoen. Dus 6 maanden = 180 nachten x 1,04 = ong 180,00. Dit ongeacht het aantal personen wat op de plek staat.

 4. Bakkumvriend schreef:

  Ja, die Bakkumer “die al wat langer meegaat” ben ik. Inmiddels moet ik mijn tarievenoverzicht helaas weer bijstellen. Mijn jaarplek (Zilvermeeuw) is incl toeristenbelasting (181,50) en vastrecht stroom (150,00 excl verbruik) nu 1755,00 geworden. Daarbij nog een keuring van 59,00. Daarbij ook nog de jaarlijkse transport- en stallingskosten van 400,00. Ik kom dan op ruim 2200,00 per seizoen (van medio april tot medio okt excl de op- en afbouwperiode). Statijd is feitelijk maar 6 maanden.

  Waar ik ook vraagtekens bij heb is het tarief van de toeristenbelasting. Ik ga zo even de gemeente Castricum erover bellen. Verders is een Kwh tarief van 26 ct wat de camping vraagt behoorlijk aan de hoge kant. Marktconform is 18-21 ct. Google maar ’s op “kwh tarieven”.

 5. natascha schreef:

  echt schandelijk al die veranderingen het komt niet ten goede van de camping.en vergeet niet bij de kosten nog de caravan keuring van geloof 65 euro die opeens gedaan moet worden maar kost je ook weer even 65 euro.vind het steeds minder leuk worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: