Pleidooi voor intrekken verbod tweede slaapplek


In een brief aan camping Bakkum heeft een kampeerder aangedrongen op het terugdraaien van de maatregel om de tweede toercaravan of slaaphuisje te verbieden.

Zoals bekend heeft de campingleiding besloten om tweede kampeermiddelen naast de stacaravan of kampeerbungalow met ingang van volgend seizoen definitief te weren (met uitzondering van originele tenthuisjes).

Dit tot woede en verdriet van vele campinggasten die deze bergruimte en slaapgelegenheid voor de kinderen kwijt zijn. Daarnaast werd aangekondigd dat de afstand van de kampeermiddelen in de nabije toekomst waarschijnlijk vergroot wordt van 3 naar 5 meter.

Tweede kampeermiddel niet meer gewenst

De schrijver benadrukt in de brief dat tijdens de bijeenkomst op 28 augustus door kampeerders naar voren is gebracht dat zowel de extra slaaphonken alsmede de nu gehanteerde afstand wel degelijk passen binnen de veiligheidsnormen van de brandweer. Campingmanager Remco Blankert erkende dat het verbod van tweede kampeermiddelen wettelijk niet verplicht is.

Tijdens de vergadering kwam hij met een nieuwe reden om de verplichte ruimte tussen kampeermiddelen te vergroten (wat tot gevolg heeft dat extra slaapplekken sowieso bijna altijd onmogelijk worden). Een stacaravan wordt gezien als een woonwagen, zei hij, en volgens het Bouwbesluit moeten die vijf meter uit elkaar staan. Maar in het Bouwbesluit komt het begrip stacaravan helemaal niet voor. Waar de gelijkstelling met een stacaravan vandaan komt, is vooralsnog een raadsel.

Caravan = woonwagen?

Hier worden appels met peren vergeleken, zo lijkt het. De Woningwet geeft de volgende definitie:
woonwagen: voor bewoning bestemd gebouw dat is geplaatst op een standplaats en dat in zijn geheel of in delen kan worden verplaatst
standplaats: een kavel, bestemd voor het plaatsen van een woonwagen, waarop voorzieningen aanwezig zijn die op het leidingnet van de openbare nutsbedrijven, andere instellingen of van gemeenten kunnen worden aangesloten

‘Aangezien de stacaravans op kampeerterrein Bakkum niet voldoen aan bovenstaande definitie kan niet over woonwagens gesproken worden maar naar ons inzien over kampeermiddel’, concludeert de briefschrijver. ‘Wij begrijpen dat u als beheerder een verantwoordelijkheid draagt naar uw kampeerders toe en willen u daar ook in bijstaan door mee te denken over de voorwaarden waarop/onder een tweede kampeermiddel mogelijk zou kunnen zijn.’

Advertenties

One Response to Pleidooi voor intrekken verbod tweede slaapplek

  1. winnifred schreef:

    erg jammer dat de 2e caravans moeten verdwijnen, heel erg jammer. zeker voor gezinnen met (wat grotere) kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: