Exit tweede sleurhut, adieu slaaphuisje


Met ingang van volgend seizoen is het op camping Bakkum niet meer toegestaan een tweede kampeermiddel (toercaravans en sommige slaaphuisjes) te plaatsen.

Het is al vaker gemeld, maar nu is het officieel. De seizoenkampeerders op Bakkum ontvingen onlangs een brief van het management waarin dit besluit wordt meegedeeld. Reden voor de maatregel is het verbeteren van de brandveiligheid, zo staat in het schrijven. ‘De kans dat gasten van Kennemer Duincamping Bakkum slachtoffer worden van een brand, moet minimaal zijn.’

Er zijn wel uitzonderingen: bij de welbekende authentieke tenthuisjes mogen de bijbehorende slaapvertrekken blijven staan. Voor de originele slaaphuisjes bij de caravan of kampeerbungalow geldt een overgangsfase. De komende drie jaar zijn ze toegestaan, maar vanaf 2014 dienen ook zij te verdwijnen.

Op de plek van de toercaravan of slaaphuisje mag een bijzet- of slaaptent van maximaal 2,5 meter lang en 2 meter breed en hoog opgezet worden; of een schuurtje van dezelfde afmetingen. ‘Deze berging mag niet als verblijfsruimte worden gebruikt’, meldt de brief. Als tegemoetkoming kunnen er langere caravans worden geplaatst: in plaats van de huidige lengte van 8,5 meter mag die dan 9,15 meter zijn.

Ook kondigt de campingleiding aan dat de minimale afstand tussen de kampeermiddelen ‘in de nabije toekomst’ wordt vergroot naar vijf meter (dit is nu drie meter). Dit om het overslaan van vlammen tegen te gaan en de bluswerkzaamheden en vluchtmogelijkheden te vergroten. Die afstand geldt voor caravans en kampeerhuisjes maar ook voor tenten, schuurtjes, tuinmeubilair, auto’s en dergelijke.

Wijzelf vinden het begrijpelijk en lovenswaardig dat het management oog heeft voor de brandveiligheid op kamp Bakkum. Maar het is wel jammer dat al die gezellige toercaravans en andere slaapvertrekken moeten verdwijnen. Ook roept de brief vragen op. Om maar eens wat te noemen: zijn veranda’s, voortenten en partytenten straks nog toegestaan?

(Wordt vervolgd)

De camping houdt hierover op zaterdag 28 augustus om 13.00 uur een informatiebijeenkomst in Loods 5

Advertenties

2 Responses to Exit tweede sleurhut, adieu slaaphuisje

  1. […] worden op een parkeerterrein van camping Bakkum vakkundig gesloopt. Ze zijn komend seizoen niet meer toegestaan als extra slaapplek en dus […]

  2. Wendy schreef:

    Ivm de brandveiligheid, gaan we volgend jaar weer lekker strooien met droog hooi, we gooien de paden in de duinen ook weer royaal vol met hooi, tenslotte brand hooi niet en een schelpen/stenen pad schijnbaar wel op camping Bakkum…
    Uw kinderen kunnen ook beter in een nylon-tentje slapen, ook dit doen wij ivm de brandveiligheid!
    (want ja een caravanetje schijnt hier op Bakkum sneller te fikken dan een nylon-tentje)

    uuhhmm ben ik nou zo dom, of snappen ze nou echt op de camping niet dat het NIETS met brandveiligheid te maken heeft!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: