Mysterieuze objecten op camping Bakkum


Op het terrein van camping Bakkum verschijnen plotseling raadselachtige objecten. Zijn het speeltoestellen of is het een vorm van kunst? Een beetje van allebei, zo blijkt.

Treehugger

Het zijn zogeheten installaties van Oscar Prinsen. Oscar wie? Oscar Prinsen is kunstenaar annex communicatiegoeroe. Hij vertoeft van 1 juli tot en met 11 augustus op camping Bakkum, zoals we al eerder schreven. Prinsen is in die periode artist in residence op uitnodiging van de camping en het Centrum voor Beeldende Kunst en vormgeving CBK Noord-Holland.

We liepen de kunstenaar zondagmiddag 4 juli tegen het lijf. Gezeten op een bankje achter de receptie. Met zijn smetteloze witte overall, hippe bril en bijna kaalgeschoren hoofd is hij makkelijk te herkennen. Tijdens zijn verblijf biedt hij campinggasten aan om een gesprek met hem aan te knopen over de zaken des levens. Daarnaast plaatst hij ‘gespreksinstallaties’ op het terrein en zal hij een dergelijk apparaat in elkaar knutselen dat blijvend op de camping komt te staan.

For Your Eyes Only

De oplettende Bakkummers waren de kunstzinnige toestellen natuurlijk al opgevallen. Bovenop de ‘Treehugger’ (naast het openluchttheater De Pan) kunt u op een paar meter hoogte een boom liefkozend omhelzen en zo contact met de natuur maken. Op ‘For Your Eyes Only’ (langs de weg van de receptie naar het winkelplein) kan een tweetal elkaar eens diep in de ogen kijken. Het kader waar zij door kijken helpt om te focussen, zo staat in een folder. Een ervaring die wat onwennig kan zijn. ‘Laat gebeuren wat er gebeuren moet.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: