Loslopende kunstenaar op Bakkum


Camping Bakkum krijgt binnenkort een bijzondere gast. Kunstenaar Oscar Prinsen uit Den Haag strijkt hier van 1 juli tot half augustus neer voor een werkvakantie.

UPDATE Prinsens’ Bakkum blog is online

Prinsen is die periode artist in residence op uitnodiging van de camping en het Centrum voor Beeldende Kunst en vormgeving CBK Noord-Holland. Hij vertoeft in een tenthuisje en zal een blog over zijn verrichtingen bijhouden. De kunstenaar studeerde drie maanden aan een kunstacademie en is verder autodidact.

Oscar Prinsen

Tien jaar geleden startte hij het Instituut voor de Loslopende Mens, een podium voor mensen op zoek naar zingeving, rituelen en houvast. Zijn thema in een notendop: door het wegvallen van vaste waarden en normen krijgen we steeds meer vrijheid, maar vullen we die wel zinvol in?

Hij exposeerde in binnen- en buitenland en bedacht de Therapeuterette. Wie zich wel eens afvraagt waar hij mee bezig is, (maar nog niet rijp is voor de psychiater) kan hierover met hem of een van de ‘therapeuten’ een goed gesprek voeren. Met dit project treedt hij op in kunstruimten, bij bedrijven en op festivals als Lowlands.

De kunstenaar op een van zijn installaties

Sinds twee jaar maakt hij ‘interactieve installaties’ die mensen met elkaar in gesprek laten gaan. Hieruit ontstond het project de ‘Speelruimte voor contact & reflectie‘ waarmee hij op locatie werkt, zoals onlangs Kunstfort Vijfhuizen en binnenkort dus op Bakkum.

Over zijn werkvakantie op Bakkum stelt Prinsen zich voor dat hij als een vreemde op een feestje komt. Hij laat het op zich af komen. ‘In eerste instantie zal ik aftasten hoe de camping in elkaar zit, de mensen die er zitten ontmoeten en de aanwezige natuur in me opnemen.’ Hij werkt ieder geval aan een interactieve installatie die hij achter laat.

Daarnaast biedt Prinsen sessies aan met de Therapeuterette. ‘Ik zal mensen aanbieden een gesprek te hebben over datgene wat hen bezig houdt’, vertelt hij. Dat kan een ‘wandelgesprek’ zijn of op een speciale plek op de camping. ‘Ook zal ik bij de mensen peilen wat ze graag op de camping zouden willen hebben. Via mail of een brievenbus bij mijn huisje kunnen mensen suggesties doen en een aanvraag doen voor een gesprek.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: