Attentie: OMLEIDING naar Bakkum


‘We zijn er bijna…..’, zingen we in koor als we de Wijkertunnel door zijn. Nadat we de A9 verlaten doemt vlak voor Uitgeest opeens een groot geel bord op met in koeieletters ‘OMLEIDING.’

Hatsjiekiedee, het is zaterdag dus we gaan fijn naar Bakkum toe. Niet te vroeg want schrijver dezes is de avond ervoor met goede vriend C. doorgezakt in café K. te A. En niet te laat want we willen met de auto bij de sleurhut nog wat huisraad afleveren (dat mag tot 13.00 uur). Half een aankomst lijkt ons een goed compromis.

De weg naar Castricum is afgesloten

Goedgemutst zoeven we in ’t autootje met een vaartje van zo’n 120 door het voorjaarszonnetje naar Bakkum. Moeten we plots stoppen. Blijkt de brug over Zijkanaal C open te staan die enkele schepen laat passeren. Midden op de snelweg! Moet niet veel gekker worden…..

Met enige vertraging zetten we de reis voort. Ruim voor enen redden we wel, calculeren we. De stemming zit er nog steeds goed in. ‘We zijn er bijna…..’, zingen we in koor als we de Velsertunnel Wijkertunnel door zijn. Nadat we de A9 verlaten richting Castricum doemt vlak voor Uitgeest opeens een groot geel bord op met in koeieletters ‘OMLEIDING.’ De weg naar Castricum is afgesloten. ‘VOLG 4.’

Getrakteerd op een ongevraagde sightseeing-toer

Hondstrouw volgen we de borden ‘4’. Met als gevolg dat we worden getrakteerd op een ongevraagde sightseeing-toer door half Noord-Holland. We geraken weer op de A9 en moeten doortuffen tot Alkmaar, waar we bij het AZ-stadion linksaf worden gedirigeerd. Om vervolgens via het puissant rijke (naar de kasten van huizen te oordelen) Heiloo weer af te zakken richting Castricum. Een omweg van tenminste drie kwartier die gepaard gaat met flink wat gemopper en verwensingen. Onnodig om te vertellen dat we ruim na enen bij onze geliefde camping aankomen. We sjouwen ons vervolgens een breuk met de spullen die we als pakezels te voet moeten vervoeren.

Fietstunnel

Op Bakkum horen we van doorgaans goed ingelichte bronnen dat de weg tussen Uitgeest en Castricum van vrijdag 16 april tot maandag 19 april (en misschien langer) is afgesloten vanwege de aanleg van een fietspad en -tunnel. En dat hierover een bericht op de website van camping Bakkum staat. Bij de dorpspomp annex roddelkeet (het sanitairgebouw dus) luisteren wandelende TomTom’s ons verhaal meewarig aan en schudden legio alternatieve routes uit de mouw.

Tip: Wie de komende periode via de A9 Bakkum wil bereiken neme niet de vertrouwde afslag 10 naar Castricum, maar kart even door naar nummertje 11 richting Akersloot en houdt Limmen aan. Volg in geen geval de ‘4’ als je niet van plan bent naar een wedstrijd van AZ te gaan of een villa in Heiloo te kopen.

4 Responses to Attentie: OMLEIDING naar Bakkum

 1. Remy schreef:

  wat een DRAMA mensen,
  maat laat je goeie humeur er niet door aantasten
  door die k*t omleiding

 2. Charliefox schreef:

  Sinds de 10 jaren dat we op Bakkum staan is de N203 meerdere malen afgesloten geweest. Je kunt ook bij Uitgeest rechts af (4 volgen) maar bij de Tegelhal links af de Uitgeesterweg ingaan (lange slingerweg). Zie bordje Limmen. Je komt uit aan de achterzijde van de Texacopomp.

  En wat betreft de sluitingstijd van 13:00 uur: Luistert niet zo nauw, joh. Psssst, niet doorvertellen 🙂 Als de bruine houten slagboom open staat (ingang P2) dan kun je er vaak gewoon nog na 1u inrijden. Natuurlijk niet de bedoeling, maar igv overmacht (zoals in jouw verhaal) vind ik het legitiem. Als je het koekblik na het lossen maar weer snel eruit rijdt … 🙂

 3. Stadsnomade schreef:

  Zondag adviseerde een verkeersbord op de A9 opeens om voor Castricum afslag 9 te nemen (in plaats van 10). Dat betekent: of de mensen van Rijkswaterstaat hebben gisteravond bovenstaand bericht op deze blog gelezen en plaatsten schielijk de waarschuwing. Of we hebben gisteren tijdens onze tocht zitten slapen en het bord over het hoofd gezien. U mag het zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: