Eeki is (een klein stukje) verhuisd


We schrokken ons het apelazarus toen we afgelopen zaterdag op Bakkum arriveerden. Eeki is weg! De campingmascotte stond niet meer op z’n vertrouwde plek langs de oprijlaan.

Eeki is weg!

Waar is Eeki gebleven?

In plaats daarvan keken we onthutst in een gapend gat. Een vers gegraven kuil van geel zand is de stille getuige van zijn plotselinge verdwijning. Waar is Eeki gebleven? Allerlei doemscenario’s flitsen door mijn hoofd.

Is hij met gevulde knapzak weggelopen om de wijde wereld te ontdekken? Door onverlaten gestolen en in de tuin gezet? Hebben criminelen hem gekidnapt om een flinke som losgeld te eisen? Is Eek ten prooi gevallen aan een roofvogel? Onwel geworden van de vele paaseieren? Of kan hij na de rust van de winter de drukte van het nieuwe kampeerseizoen niet aan? Heeft het Eeki Bevrijdings Front misschien een actie op touw gezet en hem bevrijd? Of: is hij verliefd en zit hij gewoon achter de vrouwtjes aan?

Eeki op zijn nieuwe plek

Snel maar even Eeki’s Hyves-pagina gecheckt (ja, die heeft hij echt), maar daar vonden we geen berichten over zijn mysterieuze verdwijning. Ook de Hyves van de collega-mascottes Ullie en Zep van de andere Kennemer Duincampings leverden geen bruikbare aanwijzingen op. Geschokt en intens verdrietig reden we door. Straks AVRO’s Opsporing Verzocht maar even bellen. Tot we even verderop oog in oog kwamen te staan met onze schat. Dáár is Eeki.

Hij is gewoon vijftig meter verhuisd en staat nu te pronken op een stukje duin vlak voor de receptie. Op zijn oude stek stond hij er wat zielig bij en nu glundert hij In het middelpunt van de belangstelling van komende en gaande campinggasten. Goh Eek, leuk voor je. Maar de volgende keer wel even een verhuiskaartje sturen.

Advertenties

One Response to Eeki is (een klein stukje) verhuisd

  1. Remy schreef:

    Gelukkig maar dat hij weer terecht is,
    nog 16 dagen dan ga ik hem eerst even flink knuffelen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: