Van arbeidersparadijs tot yuppendomein (filmpje)


Vroeger was Bakkum de tuin van arbeiders uit Amsterdam en de Zaanstreek. Tegenwoordig toeven er ook veel ‘yuppen’. Filmpje van RTV Noord-Holland bij de opening van het kampeerseizoen.


Original Video – More videos at TinyPic


>>>>> Zie ook camping Bakkum in het JEUGDJOURNAAL (laatste item):

‘Het is nu wel een beetje baggerweer.’

4 Responses to Van arbeidersparadijs tot yuppendomein (filmpje)

  1. Marit schreef:

    Hee wijffie, wat heb je dat weer mooi geformuleerd!
    vooral het stukje dat je je haarlemse vriendin Marit zo mist! (geweldig, ik had tranen in mijn ogen)hahaha
    ik ga je dit jaar opzoeken hoor in bakkum! Zet de wijn maar klaar (dat mis ik wel, onze dranksessies)
    groetjes aan je meiden.
    love you Marit

    • Marjon schreef:

      Ja, prachtig geformuleerd. Haha!

      Ik mis je nog altijd! Wat is Bakkum eigenlijk waard zonder ons? Zonder jou en mij en al die spontaniteit en gezelligheid. Nou ja, al die kutregeltjes van tegenwoordig zijn jou bekend.
      De anderen van buiten Amsterdam die wij kenden zijn er ook niet meer.

      Het apenlaantje loopt leeg en ondanks dat ik de weg goed ken, kan het er aardedonker zijn doordat bijna niemand meer op ons laantje aanwezig is. Vorig jaar botste ik op een caravan doordat ik geen steek zag toen ik naar het toilet moest. En dat kwam niet door de drank. Haha!

      Lees hier ook maar wat terug in de blogs van Sleuthut Bakkum.

      Sleuthut Bakkum wil foto’s. Zal ik hem onze fotosessies toesturen? 😉

      Tot binnenkort in Haarlem of bij mij op visite op Bakkum. :cheer:

      Dikke knuffels voor jouw zonen. 😉

  2. Marjon schreef:

    Nou, ik heb hier wel wisselende stemmingen over. 😉

    Ik ben zelf een rasechte Amsterdamse, maar ik vind het eigenlijk wel leuker geworden qua populatie, maar minder leuk doordat mensen minder vaak op de camping aanwezig zijn, c.q. waren en naar het buitenland vertrokken ten tijde van het hoogseizoen en mijn kinderen eenzaam waren.
    De jongste heeft meer plezier op de camping dan de oudste op dezelfde leeftijd had en dat zegt mij voldoende.
    Het lijkt er achteraf meer op dat de camping voor volwassen was dan voor kinderen. En tegenwoordig is de camping meer gericht op kinderen.

    De oude Amsterdamse kliek, bestond voornamelijk uit familie-reuniën en daar kwam je niet tussen, terwijl we de caravan, inclusief plek van een rasechte Amsterdammer uit de familie hadden overgenomen vanwege zijn ziektebeeld dat fataal afliep.

    Er bestond een soort van arrogantie en het bepalen wat je wel en niet zou moeten doen binnen de Amsterdamse cultuur op camping Bakkum. En ik had overal schijt aan, want er werd van mij verwacht dat ik elk weekend op de camping aanwezig zou moeten zijn en dat terwijl ik minimaal 40 uur per week werkte en ook nog een jong kind had.
    Ik voel mezelf tegenwoordig meer thuis op de camping dan toentertijd.

    Volgens mij vonden de Amsterdammers mij maar koude kak, omdat ik niet plat-Amsterdams spreek, maar ik heb wel een accent. De Beverwijkers vond ik eigenlijk leuker, doordat zij mij altijd groetten en er een leuk gesprek plaatsvond, terwijl de rasechte Amsterdammers ons altijd controleerden en een mening over ons hadden in het openbaar. 😉

    En naast mij staat de oude Duitse onkel Werner, die volgens mij als enige oude rot is meegegaan met zijn tijd.

    Ik ben ontzettend blij met mijn buren uit Harderwijk (en Assendelft). Het zijn tenminste mensen die echt van camperen houden en het gezellig willen hebben, doordat zij contacten leggen.
    Ons laantje is verder niet gezellig tegenwoordig doordat er minder mensen aanwezig zijn, maar de Harderwijkers naast ons doen echt hun best. Ik ben blij dat zij er zijn, want hun aanwezigheid maakt vrolijkheid voor 10 voor wat betreft Amsterdamse gezinnen waar we destijds geen contact mee hadden, zoveel goed!

    Ik mis mijn Haarlemse vriendin Marit ontzettend, maar zij vond het maar saai op de camping en zei 6 jaar geleden tegen mij: “de camping zal ik niet missen, maar jou wel!”
    Dat zegt mij voldoende voor wat betreft de mentaliteit toentertijd.

    En ook hoor ik dat een aantal rasechte Amsterdammers die al jaren op de camping vertoeven, deze in het voordeel veranderd zien, terwijl we allemaal een flinke duit in het zakje hebben moeten doen, om verbeteringen te kunnen en mogen zien.

    Wat wel heel leuk was dat de KVB allerlei activiteiten organiseerden en dat plotseling op zijn einde liep door het animatie-team ingehuurd door PWN en onderling conflicten ontstonden.
    De KVB bestond uit vrijwilligers en deze deden ontzettend hun best om alles voor kinderen te doen.
    De regels van PWN blokkeerden veel leuks voor de kinderen. Dat is bijna op geen enkele manier meer terug te vinden. Ontzettend jammer, want ook de yuppen en hun kinderen vonden het leuk als Hennie Huisman er met Koopman in het panel op het sportveld aanwezig was, ten tijde van de Sound Mix Show. En Hennie woont in Bakkum.

    Wat we wel hebben teruggekregen is een uitbreiding van het speelveld, een kinderboerderij en volgens mij een zeer slecht lopende horeca.
    Voor wat het laatste betreft mag daar voor mij een frisse wind door waaien.

    Ach, ik ga ook mee met mijn tijd. 😉

    Een rasechte Amsterdammer klaag altijd, maar het huidige beheer van camping Bakkum vind ik misselijkmakend authoritair. Ik denk dat daar het verschil ligt met toentertijd…..

Plaats een reactie