Een nieuwe lente: handen uit de mouwen


Voorlopig komt er niks van luieren, relaxen, uitpuffen, bijkomen, lummelen, onthaasten, slabakken, uitrusten, ontspannen, aangenaam verpozen of lanterfanten. Er is werk aan de winkel.

Tring tring. Onze caravanstaller meldt zich over de telefoon. Oei. Doemscenario’s flitsen door mijn hoofd. Onze sleurhut is het slachtoffer geworden van het sneeuwgeweld in de afgelopen maanden. Het ding is door het gewicht door z’n assen gezakt en volgelopen met smeltwater. Of zij aan zij met de andere caravans volledig afgefikt: een van de kampeerders heeft een gasfles in zijn vehikel laten staan en juist die is geraakt door een bliksemflits.

Caravans komen weer terug op camping Bakkum

Niks van dat al, blijkt al gauw. Wanneer willen wij dat onze caravan weer op zijn plaats wordt gebracht, is de vraag. Dan kunnen we nu meteen een afspraak maken. Na wat heen en weer gepraat staat het nu in onze agenda’s genoteerd. Op een dag in maart, net voor het begin van de lente, beginnen wij met ons eerste echte seizoen in Bakkum. We zijn er klaar voor.

Nou ja, niet helemaal. We moeten nog bedenken hoe we onze woning-op-wielen plaatsen. Aan de achterkant van onze plek, zegt mevrouw Stadsnomade beslist. En ze lepelt daar talloze redenen voor op. Ikzelf opteer voor dwars aan de zijkant. Daar heb ik dan weer vele argumenten voor. De besprekingen daarover zitten momenteel muurvast. Dat kost nog wel een paar heftige huisvergaderingen. Misschien moeten we een externe adviseur inhuren. In stilte bereid ik een compromis voor: kop of munt.

En dan hebben we nog het een en ander te verhapstukken met ons voortsleephuisje. Het opknappertje hebben we al aardig opgeknapt, maar er rest nog een aantal klussen. In het dak en de vloer zit nog een gat; stille getuigen van het verwijderde gaskacheltje. Het slaaphok heeft dringend een behangetje nodig en er moet nog vloerbedekking, zeil of laminaat worden gelegd. En enkele stopcontacten gemonteerd, kussens voor de bank gefabriceerd en gordijnen opgehangen.

Voorlopig komt er niks van luieren, relaxen, uitpuffen, bijkomen, lummelen, onthaasten, slabakken, uitrusten, ontspannen, aangenaam verpozen of lanterfanten. Er is werk aan de winkel. Handen uit de mouwen. Aan den arbeid.

Advertenties

2 Responses to Een nieuwe lente: handen uit de mouwen

  1. Stadsnomade schreef:

    Dat is een goed idee. De caravanboer als externe adviseur. Ik weet alleen niet of hij bereid is partij te kiezen voor mij of mevrouw Stadsnomade.

  2. Bram schreef:

    Die discussie hadden wij vorig jaar ook. De oplossing diende zich geheel onverwacht aan, de caravanboer wist exact te vertellen wat de beste manier was. En tijdens het seizoen bleek dat hij helemaal gelijk had. Hij weet het hoogstwaarschijnlijk ook wel voor jullie plek. Wij hebben dit jaar een nieuwe plek, en ik hoop voor ons weer op het verlossende woord van de boer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: