In de rij voor een plek op Bakkum


NIEUWS Rond de honderd gegadigden verdrongen zich zondagochtend 7 februari in de rij om een plaats op camping Bakkum te veroveren. Er waren 39 vrije plekken te vergeven.

Wachten bij de receptie voor een plaats op Bakkum

Het eerste koppel nestelde zich – naar verluidt – al de zaterdag ervoor om vijf uur ’s middags bij de ingang van de receptie. Meer mensen wachtten de klok rond om een felbegeerde seizoensplaats te bemachtigen. Een geïmproviseerde tent met kacheltje bood de kleumende nachtbrakers enige beschutting tegen de vrieskou. Anderen maakten het zich in het donker gemakkelijk met meegenomen stoeltjes en dekentjes.

Toen om zes uur in de vroege ochtend de deuren van de receptie open zwaaiden stond er inmiddels een flinke rij, waaronder veel stellen en gezinnen. De nummertjes werden uitgereikt op basis van het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Wachten, wachten, wachten

Maar om de vrije plekken te kunnen zien moest nog een uurtje worden gewacht. Op de camping was het op dat vroege tijdstip nog pikkedonker. Pas rond een uur of zeven kon de traditionele run op plaatsen beginnen. Twee uur later reserveerden de gelukkigen hun plekje. Tientallen pechvogels keerden teleurgesteld huiswaarts.

Zie ook het filmpje op RTV Noord-Holland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: