Kamp Bakkum anno 1922


Kreetjes van verrukking hier. Er zijn foto’s opgedoken van camping Bakkum uit het begin van de jaren twintig in de vorige eeuw. Pareltjes uit de koffer van tante Betsie.

‘Het is net of je een schatkist openmaakt’, zegt Jan Doeke van Egten. Onlangs kreeg de Castricummer van zijn moeder een oude koffer. Die stond al jaren ergens te verstoffen.

Familie Van Egten op kamp Bakkum - augustus 1922

Lezen in de hangmat - 1922

De koffer komt uit de nalatenschap van tante Betsie en bevat een schat aan oude en meer recente foto’s van de familie Van Egten. Zoals zijn overgrootvader en vrouw en hun kinderen: onder meer zoon Bertus, dochter Betsie en zoon Doeke (de opa van Jan Doeke). Er is hem weinig bekend over de oudere generaties Van Egten, vertelt hij. ‘Ik ken niet eens alle namen.’

Tot zijn grote verbazing bevonden zich tussen de familiekiekjes een aantal vakantiefoto’s van kamp Bakkum. Overgrootvader en zijn gevolg kampeerden hier in de jaren 1922 tot 1925. En legden campingtaferelen voor het nageslacht vast op de gevoelige plaat.

Voordat Jan Doeke de koffer met inhoud kreeg wist de ‘jonge’ telg uit het geslacht Van Egten niet eens dat zijn voorouders voet op Bakkum hadden gezet. Hij groeide op in de Amsterdamse Jordaan. Echtgenote Ans komt uit Castricum en het koppel is hier later komen wonen. En nu blijken eerdere generaties Van Egten hun voetstappen op een steenworp afstand te hebben nagelaten.

Meer oude foto’s van kamp Bakkum en omgeving op Jan Doeke’s Chippey’s Weblog Castricum Zuid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: