Joke Kat definitief verwijderd van camping Bakkum


NIEUWS Tragisch. Joke Kat mag definitief niet terugkomen op Bakkum. De rechter stelt dat de kritische kampeerder terecht is geweigerd voor een plek in het nieuwe seizoen.

Joke Kat krijgt geen plek meer

Dit droevige bericht meldt het Noordhollands Dagblad vrijdag 29 januari op de website. Kat spande een kort geding aan tegen PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, de eigenaar van de camping, nadat die haar plotseling geen seizoenscontract meer aanbood. PWN voelt zich ‘aangetast in zijn goede naam’ door uitspraken van de kampeerder, aldus de krant.

Joke Kat staat al meer dan dertig jaar op de camping. De Amsterdamse is sinds jaren actief in de Werkgroep Herinrichting Camping Bakkum (WHCB). Die verzet zich tegen rigoureuze moderniseringsplannen voor ‘kamp Bakkum’. Dat wordt de mondige campinggast blijkbaar niet in dank afgenomen.

De zaak diende vrijdag 15 januari bij de Rechtbank in Haarlem. Rechter Hofstede gaf de twee kemphanen een week de tijd om alsnog onderling tot overeenstemming te komen. Als dat niet zou lukken dan zou mevrouw de edelachtbare in haar wijsheid alsnog zelf een vonnis vellen. Kennelijk zijn PWN en Joke Kat er niet uitgekomen en slaat de weegschaal van Vrouwe Justitia door in het voordeel van het management.

Het Noordhollands Dagblad verwijst voor meer informatie naar de editie Kennemerland van zaterdag 30 januari. We gaan er achteraan en proberen meer nieuws over deze zaak boven tafel te krijgen. We houden u op deze plaats op de hoogte.

Lees ook:

Kritische kampeerder van Bakkum geweerd?

Weggestuurde kampeerder stapt naar de rechter

Joke kat en management broeden op akkoord

Advertenties

2 Responses to Joke Kat definitief verwijderd van camping Bakkum

  1. lotje schreef:

    jammer dat het zo moet ik snap het allemaal niet
    iemand mag je toch niet zo behandelen jammer hoor

  2. Bakkumvriend schreef:

    Joke staat al ruim 35 jaar op Bakkum en is een heel maatschappelijk betrokken persoon, zowel in werk als prive. Ze heeft hart voor de camping en het heeft voor haar heel veel waarde. Ja okay, ze is/was ook voortrekker van de werkgroep WHCB (zie gelijknamige site). Maar daar was op zich niets mis mee. Die werkgroep is in het leven geroepen om de alsmaar toenemende vernieuwingen van de camping enigszins in toom te houden. Vernieuwingen waar vaak niemand op zat te wachten. Helaas was dit uiteindelijk niet tegen te houden. De camping verwordt langzaamaan in een soort van bungalowparkachtig iets. Met bijbehorende tarieven! De WHCB heeft 2 zaken tegen de camping verloren. Maar moet dit dan nu een reden zijn voor zo’n camping om iemand die al 35 jaar op Bakkum staat, de plek te weigeren?! De rechter kon geen andere uitspraak doen, omdat men nu eenmaal contractueel telkens 1 jaar gast is op de camping. Per jaar is het aan de camping om wel of niet weer een contract aan te bieden. De rechter kan dus juridisch gezien de camping niet dwingen iemand als gast te nemen. Het lijkt mij niet meer dan menselijk, dat Joke gewoon weer een contract aangeboden krijgt van de camping. Zaken verloren, standpunten duidelijk gemaakt, over en weer harde (maar rechtvaardige) woorden gevallen en nu gaan we gewoon weer verder en kijken vooruit. Zoiets?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: