Joke Kat en management broeden op akkoord


NIEUWS Joke Kat en het management van camping Bakkum moeten eerst zelf tot een afspraak komen, vindt de rechter. Dat bericht het Noordhollands Dagblad (NHD) over de rechtszaak.

Het nieuws over het kort geding tussen kritische kampeerder Joke Kat versus PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, eigenaar van de camping, druppelt mondjesmaat binnen. Campinggast Kat is sinds jaren actief in de Werkgroep Herinrichting Camping Bakkum (WHCB), die zich verzet tegen rigoureuze moderniseringsplannen voor ‘kamp Bakkum’. Omdat het management haar na 34 jaar voor komend seizoen opeens geen seizoensplaats wil geven, spande ze een rechtszaak aan. Die diende vrijdag 15 januari voor de rechtbank Haarlem.

Nieuws druppelt binnen

Een korte stukje over de zaak is al even op de site van het NHD te lezen, maar bevat niets nieuws. Nieuwsgierig aagje als we zijn maakte we de afgelopen dagen jacht op de papieren uitgave van het NHD editie Kennemerland, maar die is buiten de regio niet te krijgen. Redactiechef Yvo Grote is de beroerdste niet en stuurde desgevraagd het hele bericht. Waarvoor dank.

En wat blijkt? Tijdens de zitting stelde rechter Hofstede een schorsing in zodat Kat en het management ter plekke tot een overeenkomst konden komen. Dit mislukte, aldus de krant. Hierop verordonneerde mevrouw de edelachtbare dat de kemphanen deze week tot een gezamenlijk vergelijk moeten komen. Als dit dan nog niet lukt, dan velt zij in al haar wijsheid alsnog een vonnis.

Joke Kat na 34 jaar niet meer welkom?

Interessant zijn ook de pleidooien van de advocaten. Met een kritische campinggast is niets mis, zei advocaat Breevoort namens de PWN. Maar de uitspraken van Kat ‘hebben de goede eer en naam van PWN aangetast’. En de leiding is niet verplicht kampeerders een plek aan te bieden als zij zich ‘niet gedragen’. ‘De grondhouding van Kat jegens de PWN is erg negatief.’

Joke Kat heeft nu spijt van de gewraakte uitspraken, meldde haar advocaat Seegers. ‘Kat erkent dat haar woordkeuze destijds niet de juiste was.’ Ze vindt dat ze als enige van de WHCB wordt gestraft aangezien de rest van de werkgroep wel een nieuwe huurovereenkomst krijgt. De krant noteerde verder dat de camping een belangrijk deel van haar leven is. De publieke tribune was gevuld met medekampeerders die haar steunen.

Inmiddels is ook de Telegraaf ontwaakt. Een verslaggever van de wakkere krant van Nederland zoekt kampeerders die meer over deze ‘schrijnende’ zaak willen vertellen.

Advertenties

3 Responses to Joke Kat en management broeden op akkoord

 1. mmarjon schreef:

  Ben ik overigens nog de enige die op sleurhut reageert? Ik klink inmiddels als een echo.

 2. mmarjon schreef:

  Mijn tekst werd niet volledig meegegeven, terwijl deze wel goed overkwam in het kader en er worden woorden overgeslagen. Nou ja.

  Ik hoop dat Joke een team achter zich heeft staan.

 3. mmarjon schreef:

  Kom zeg, er zijn echte mensen geweest die zich hebben misdragen en dat heeft PWN geen credits gegeven.
  Totaal niet.

  Ik ben het wel eens met de uitspraak van de rechter. Nu maar hopen dat Joke een achter zich heeft zodra men om de tafel met PWN zal zitten. En we weten al hoe dat afloopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: