Camping Bakkum in de sneeuw


Hoe komen we aan een foto van het sneeuwlandschap in Bakkum? Waarom niet de receptie van de camping gebeld om te vragen of ze even een kiekje willen schieten?

Is het geen mooi plaatje? Camping Bakkum bedolven onder de sneeuw. Maar de eerlijkheid gebiedt te melden dat de getoonde sneeuwpracht niet die van de laatste dagen is.

Dat komt zo. Mevrouw Stadsnomade en ondergetekende zijn benieuwd hoe de camping er bij ligt na de recente sneeuwbuien. Dus vatten we het plan op om deze eerste vakantiemaandag gezellig naar Bakkum te tuffen. In ‘t otootje. Maken we meteen een fotootje.

Eekie in de sneeuw

Maar na het KNMI-alarm over spekgladde wegen zien we van deze kamikazeactie af. Wij brave onderdanen slaan een koninklijke waarschuwing niet zomaar in de wind. We zien er ook geen heil in om achter aan te schuiven bij die files op de glibberige Nederlandse wegen. Trouwens, die kar van ons kregen we gisteren niet eens uit zijn ingesneeuwde parkeerplek geslipt.

En sporen is in deze tijden van ijspret ineens een hachelijk avontuur. Door die paar vlokken sneeuw rijden er nauwelijks treinen, waarschuwt NS. ‘Wij adviseren u om niet met de trein te reizen’, meldt de site van de Nationale Sleurwegen. Hilarisch: de NS wil niet dat we met de trein reizen! Dat is nog eens andere koek dan Wij van WC Eend adviseren WC Eend!

Sneeuwpracht op de camping

Genoeg gelachen. Hoe komen we aan een foto van het sneeuwlandschap in Bakkum? Een oproepje via Twitter dan maar. Geen reactie. Dan herinner ik me een bijzondere foto van man-laat-hond-uit-in-de-sneeuw van Frank. De fotograaf plaatst geregeld beelden en filmpjes van de camping op zijn fotolog. Hij is onze man! Brutaal als we zijn vragen we of hij genegen is om een prent te maken. Helaas. Hij had het graag gedaan, laat hij weten, maar hij woont er niet om de hoek en komt er voorlopig niet in de buurt.

Net op het moment dat ik deze mission impossible uit mijn hoofd wil zetten krijg ik een lumineus idee. Waarom niet de receptie van de camping gebeld om te vragen of ze even een kiekje willen schieten. Een kleine moeite toch? Ik voeg de daad bij het woord. Weer pech. Er wordt vriendelijk opgenomen, maar er is geen enkele camera of geschikt mobieltje te bekennen. Maar, zegt de uiterst behulpzame receptioniste, ze heeft wel foto’s van Bakkum-in-de-sneeuw uit een eerdere periode. Kort daarna ploffen ze in de mailbox.

Vandaar, beste lezer, dat u het even moet doen met deze wat gedateerde beelden. Maar ze zijn te mooi om u ze te onthouden.

OPROEP
Wie woont vlakbij kamp Bakkum en wil tijdens de dagelijkse wandeling of het uitlaten van de hond even een paar fraaie foto’s maken van camping-Bakkum-in-de-sneeuw? Een selectie van de inzendingen komt met naam van de makers op deze site. Beloofd. Mail ze massaal naar sleurhutinbakkum@gmail.com.

Advertenties

8 Responses to Camping Bakkum in de sneeuw

 1. Stadsnomade schreef:

  De foto van Eeki is gemaakt op 23-03-2008 door de familie fray-barsingerhorn.

  groetjes erwin, annette en antoinette fray-barsingerhorn

 2. Conny schreef:

  Bakkum 1e kerstdag!

  Ondanks de regen die de sneeuw tot pap maakte, vandaag toch even naar Bakkum met de kids voordat we aan het kerstdiner zouden beginnen.

  Geweldig om de paadjes te betreden die nog door niemand belopen zijn.
  Ook van ons plekje: een smetteloos wit tapijt!
  Daarna niet meer: met strepen in de sneeuw kijken we hoe we de caravan dit jaar zullen neerzetten terwijl de jongens spelen met papsneeuw.

  Gek idee om over 5 maanden weer heerlijk hier in de zon te zitten…(kom maar op, we verheugen ons erop!)

  Groet,
  Conny

  PS: en uiteraard hebben we foto’s van Bakkum op 1e kerstdag!

  • Stadsnomade schreef:

   Dag Conny,

   Kerstuitje naar Bakkum: leuk idee.
   Prakkezeren hoe je de caravan volgend jaar neerzet: hoe herkenbaar.
   Ik hou me warm aanbevolen voor de foto’s van Bakkum met kerst. Mail er aub een paar naar sleurhutinbakkum@gmail.com. Spoedig als het kan. Dan zet ik ze tweede kerstdag op mijn blog. Mooie kop: Bakkum met kerst. Of: Witte kerst in Bakkum. Zoiets.

   Groet,
   Stadsnomade

 3. Stadsnomade schreef:

  (via roxy61.hyves.nl) super mooi gezicht..
  ik zou er best willen zitten nu samen met zusseflus

 4. Stadsnomade schreef:

  (Via hypodamia.hyves.nl) Heel erg mooi …..

 5. mmarjon schreef:

  Dank je voor de uitnodiging op Hyves and so on.

  Misschien een tip: http://www.hyves.nl/spot/2009862/Buona_Sera_Castricum/

 6. Frank schreef:

  Heel mooi dat het is gelukt. De receptioniste kon wel bevestigen dat er nog sneeuw lag gisteren?

 7. Petra1126 schreef:

  En toch een leuke momentopname van de camping in de winter.

  Ik heb de foto als achtergrond gezet op mijn PC. Altijd mooi weer op Bakkum

  Nog maar een paar maandjes voor we het weer kunnen meemaken.

  Grtz

  Petra 1126

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: