Kritische kampeerder van Bakkum geweerd?


NIEUWS Een treurig bericht. Joke Kat mag volgend jaar niet terugkomen op camping Bakkum. Volgens anonieme bronnen is het management deze kritische campinggast liever kwijt dan rijk.

‘Het meest onvoorstelbare is gebeurd. Joke Kat is van de camping verwijderd’, zo begint een recent bericht op het discussieforum van de Werkgroep Herinrichting Camping Bakkum (WHCB). Door een anonieme auteur, dus enige voorzichtigheid is geboden. Maar de stelligheid van dit stuk en enkele reacties hierop doet het ergste vrezen.

Joke Kat op camping Bakkum

Volgens de anonymus had mevrouw Kat half november nog steeds geen nieuw contract voor het komend seizoen op de deurmat. Toen zij hierover informeerde kreeg ze te horen: ‘Wij hebben de indruk dat u het niet naar uw zin heeft op Bakkum. Daarom bieden wij nu geen contract aan voor het volgende seizoen.’

De reden voor deze curieuze zet laat zich volgens dezelfde bronnen niet moeilijk raden…..

Joke Kat is al jarenlang een actief lid van de WHCB. De werkgroep is een luis in de pels van het management en eigenaar PWN (Waterleidingbedrijf Noord-Holland) van camping Bakkum. Die willen een meer commerciële koers varen, wat nogal wat kampeerders tegen de borst stuit.

Onderhandelingen tussen deze partijen over deze zaak, die zich jarenlang voortsleept, liepen spaak en leidde uiteindelijk tot rechtszaken. Joke Kat speelde hier een hoofdrol in. ‘Ik vind het echt schandalig dat de beheerder van camping Bakkum daarom Joke niet meer toelaat tot de camping’, schrijft Bakkumvriend.

Op het forum bepleiten de auteurs dat de ‘verwijdering’ moet worden teruggedraaid en dat er ‘voor mevrouw Kat het volgend seizoen weer een plaatsje wordt vrijgehouden’.

Een greep uit de reacties:

> ‘Hebben wij in ons land en op onze camping dan geen vrijheid van meningsuiting?’
> ‘Willen ze de kampeerders soms monddood maken?’
> ‘Het lijken wel Oostblok-praktijken!’
> ‘Als de media hier lucht van krijgt – en we hebben nogal wat medialui op Bakkum – dan is dit in ieder geval geen goede reclame voor de camping!!!’

(Wordt vervolgd)

5 Responses to Kritische kampeerder van Bakkum geweerd?

 1. Frank schreef:

  Nou ja zeg…..

  Als je op de camping bent lijkt er niets aan de hand. Je weet natuurlijk wie je oplicht met zijn handel en wandel, maar verder valt het allemaal wel mee.

  Maar al je dit leest dat is het wel duidelijk dat er veel achterkamertjes politiek plaatsvindt. Heel erg jammer dat men op deze manier mensen aan het verwijderen is van de camping.

  Stadsnomade hulde voor doorgeven van een en ander.

 2. Stadsnomade schreef:

  (Via lobkedeboer.hyves.nl) Jesus wat lullig..

 3. Stadsnomade schreef:

  Beste Medecampeerder,

  Dat is juist geconstateerd: ik neem nog geen definitief standpunt in over de zaak Joke Kat.

  De belangrijkste reden hiervoor is dat ik tot nu toe alleen nog maar kan afgaan op (overigens zeer verontrustende) anonieme berichten op dit discussieforum. Ik zou ook graag de versie van mevrouw Kat en die van het management van camping Bakkum horen. Pas dan kan ik tot een gefundeerd oordeel komen.

  Met vriendelijke groet,
  Stadsnomade

 4. Stadsnomade schreef:

  (Via http://www.whcb.nl/forum/3_176)

  beste stadsnomade,

  je geeft geen reactie op de conversatie!
  Je promoot je eigen blog

  medecampeerder

 5. Bakkumvriend schreef:

  Ik vind het echt ook schandalig en tevens griezelig tegelijk wat er gebeurd op Bakkum. Zie ook het forum van de WHCB (een werkgroepje van de kampeervereniging Bakkum). http://whcb.nl/forum/3_176

  Trouwens RESPECT stadsnomade, dat je dit op je site zet. Ik pas nu wel 3x op voordat ik mezelf prijs geef. Voor ik het weet ben ik de volgende met m’n gezin. Eigenlijk te gek voor woorden dit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: