Jacht op plekjes Bakkum geopend


NIEUWS Nog geen vaste plek op Bakkum? Grijp uw kans. Zondag 7 februari gooit de camping zijn deuren open. Dan kan eenieder vanaf 10.00 uur een plaats reserveren voor het komend jaar.

Zestig vrije plaatsen

Uitslapen is er niet bij. Wie om 5 over 10 aan komt sjokken, vist waarschijnlijk achter het net. Want de verdeling gaat op basis van het aloude principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Het afgelopen jaar waren er zestig sezoensplaatsen beschikbaar, terwijl er zo’n 300 smachtenden op de wachtlijst (= ‘smachtlijst’) stonden. Traditiegetrouw barst dan ook jaarlijks een heuse run uit om de laatste plekjes, weet dagblad Spits. In het begeleidend filmpje vertellen sommigen dat ze de avond en nacht ervoor onder de blote februari-hemel op matjes voor de deur hebben liggen te verkleumen.

Traditiegetrouw is er een run op vrijgekomen plekken

Slimmeriken geven zich van te voren op. Zij ontvangen een week voor de gluurdag een lijst met vrije plaatsen. Kunnen ze alvast een kijkje nemen naar hun gewilde stek in het Staringvlak, Bakkummerbos of De Krogt. En dan op de 7de op tijd uit de veren. Slaapzak, thermoskan koffie en – vooruit dan maar – heupflesje jenever, whisky of cognac mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: