Te koop: sleurpaleis op paradijs Bakkum


NIEUWS Een buitenkansje voor wie altijd al een sleurpaleis op paradijs Bakkum wilde hebben. In de aanbieding: een Knaus-caravan met plaats. Sla je slag. Of even niet?

Op een van mijn strooptochten naar handeltjes op Marktplaats stuit ik op een advertentie van deze sleurhut. Niet zomaar een sleurhut. Nee, een Knaus Sport 500 KV. Vijf jaar oud, met zes slaapplaatsen. Voor slechts 9.975 euro. Een koopje, nietwaar? U krijgt er een fietsenrek, kacheltje, reservewiel en voortent bij.

Te koop

De familie Van der Hoek uit Almere houdt het voor gezien op kamp Bakkum. ‘We hebben er enorm van genoten maar hebben onvoldoende tijd helaas’, melden zij in de advertentie. Ze nemen daarom afscheid van hun mooie plek bij De Nollen. De toercaravan ziet er op de foto kek uit en met de locatie is – met het bos als achtertuin – zo op het eerste gezicht niks mis.

Maar ik wil belangstellenden behoeden voor het kopen van een kat in de zak. Daarom checken we voor de zekerheid even wat voor vlees we in de kuip hebben. ‘Knaus caravans failliet’, meldt een nieuwssite in oktober 2008. Ik schrik me rot. Hoe moet het dan met de garantie, de aanschaf van onderdelen en reparaties? Linke soep dus. Maar de soep wordt nooit zo heet gegeten, als zij wordt opgediend. Drie maanden later blijkt de Duitse caravanbouwer overgenomen door een Nederlands bedrijf. Oefff.

Nieuwe caravans van Knaus

Ietwat wantrouwig geworden surfen we naar de website van Knaus. Geruststellend: die showt de nieuwste modellen voor 2010. Ook in de serie ‘Sport’. Maar op de site geen spoor van ‘onze’ Sport 500 KV. Zeker een verouderd model dat niet meer wordt geproduceerd. Dan maar even snuffelen op Marktplaats, concurrent Speurders en andere aanbieders (1, 2, 3) van tweedehands sleurhutten.

Keus genoeg. Er staan 1001 caravans van allerlei soorten en maten te koop. Ook in de Sport-serie. Een greep: de Knaus Sport 450 FU, de Knaus Sport 450 QU, de Knaus Sport 500 EU, de Knaus Sport 500 FDK, de Knaus Sport 420 QD. En zo kan ik nog wel even doorgaan. MAAR NERGENS EN DAN OOK NERGENS KOM IK DE  KNAUS SPORT 500 KV TEGEN!

Wat moet ik daar nou van denken? Heeft de adverteerder zich vergist in het type caravan? Is het een zeldzame limited edition of collectors item? Is de Knaus Sport 500 KV zo fantastisch dat niemand hem van de hand doet? Ik tast volledig in het duister en besluit ten einde raad te mailen aan de Van der Hoekjes. Zij zijn ten slotte de enigen die licht in de duisternis kunnen brengen.

Ik hou u op deze plaats op de hoogte.

Advertenties

3 Responses to Te koop: sleurpaleis op paradijs Bakkum

 1. frieda schreef:

  Beste R v d H

  Zijn uw caravan en seizoenplek er nog? Ik ben geïnteresseerd in beide of plaats alleen.

 2. Rini van der Hoek schreef:

  Beste schrijver en lezers van deze blog.

  Tot mijn grote verbazing kom ik vandaag via Google terecht bij een verhaal over mijn advertentie op Marktplaats. Leuk en verrassend !
  Jammer dat de schrijver zo wantrouwend is. Ik heb meerdere jaren met veel plezier op Bakkum gestaan en ben een eerlijk mens dus voel mij onterecht aangevallen. Inderdaad is het type ‘bijzonder’ want ik ontdek nu pas dat het type 500 KV inderdaad niet bestaat; het betreft de 500 UK ! Een misverstand ontstaan door een slecht handschrift van de dealer plus een omgekeerde volgorde van de letters. Eigenlijk wel humoristisch dat dit misverstand ook tot een zoektocht van de schrijver heeft geleid.
  Een mail van de schrijver heeft mij overigens nooit bereikt maar is alsnog altijd welkom.
  De caravan ga ik vanaf vandaag weer op marktplaats zetten echter zonder de plaats. Deze heb ik al eerder apart beschikbaar gesteld voor anderen die hopelijk net als ik op die plek een fantastische zomer tegemoet gaan.

  De caravan staat nu in de stalling van Bakkum dus kan desgewenst snel naar een mooi plekje op de camping worden gereden !!

  RvdH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: