Dakloos op Bakkum


Als nieuwbakken Bakkum-bewoner sluip ik ’s ochtends met angst en beven naar de brievenbus. Vrezend voor een brief van de camping die begint met: ‘Het spijt ons u te moeten meedelen…’

UPDATE hieronder

Het zijn spannende dagen voor Bakkummers die dit jaar een caravan of huisje (met plaats) hebben gekocht. Want het is nog helemaal niet zeker of zij volgend jaar weer op hun geliefde plek terecht kunnen.

Het gros van de campinggasten krijgt voor 1 november een brief met het verzoek 100 euro aan te betalen. Wie dit op tijd doet weet zeker dat hij of zij volgend jaar weer op dezelfde plek terecht kan.

Maar de nieuwelingen worden nog even in gierende onzekerheid gehouden. Want wat is het geval? Enkele vaste bewoners moeten verkassen, bijvoorbeeld vanwege de herinrichting van het terrein. De eigenaar van de camping is verplicht de pechvogels een andere plaats aan te bieden. Je voelt hem al aankomen: zij mogen kiezen uit de zojuist verworven plaatsen van de nieuwste lichting.

Receptie

Receptie

Bij de receptie hoorden wij dat het om slechts drie gevallen gaat. Drie personen, stellen of gezinnetjes die tijdelijk dakloos op Bakkum zijn. En om hoeveel nieuwe Bakkummers zal het gaan? Gezien het aanbod van huisjes en caravans dat op prikborden en websites als Marktplaats te koop staat, schat ik op een stuk of 150. Welgeteld een kans van 1 op 50 dat onze plek voor onze neus wordt weggekaapt. Zo ongeveer even groot als dat je de Staatsloterij wint, maar toch.

Als nieuwbakken Bakkum-bewoner sluip ik ’s ochtends met angst en beven naar de brievenbus. Vrezend voor een brief van de camping die begint met: ‘Het spijt ons u te moeten meedelen…’ Binnenkort toch maar eens een bezoekje brengen aan de lieftallige dames achter de receptie. En een leuke attentie meenemen. Een bosje bloemen wellicht, of een flesje dure parfum. Een bontjasje dan?

UPDATE ‘Geachte familie Sleurhutinbakkum,

Hartelijk dank voor uw reservering voor een seizoenplaats op Kennemer Duincamping Bakkum. Hieronder treft u de reserveringsgegevens zoals bij ons opgenomen in het systeem…..’

Met andere woorden: we hebben een plek. Onze ‘verblijfsvergunning’ voor 2010 lag vandaag – dinsdag 17 november – op de deurmat. De gierende onzekerheid is voorbij. En dat zonder steekpenningen. Alleen niet vergeten de aanbetaling voor 1 december over te maken en formulieren op te sturen.

Advertenties

4 Responses to Dakloos op Bakkum

 1. Tutje schreef:

  Als er frikadellen zijn, ben ik er ook.

  Kom ik een nachtje pitten in een koepeltentje.

  (Hebben jullie dan wel even een fohn te leen?)

 2. hans schreef:

  Hebben ze ook tijdelijke (weekend)plaatsen voor gasten? Komen we eens langs met ons campertje. Het schijnt toch een bizondere plek te zijn! Kun je er frikandellen krijgen in de cafeteria?

 3. Stadsnomade schreef:

  Nee, de ‘verblijfsvergunning’ (hahaha die Tut) laat nog even op zich wachten. Ik verwacht zo rond 5 december het document in mijn schoen.

 4. Tutje schreef:

  Ben je al uit je lijden verlost inmiddels?
  Hebben jullie een permanente verblijfsvergunning gekregen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: